La Universitat Politècnica de València, 50 anys d’innovació, desevolupament i compromís

La institució celebra el seu aniversari amb una programació d'activitats per als pròxims 12 mesos i una nova marca commemorativa

UPV
Juan Miguel Martínez, Francisco Mora i José Luis Cueto durant l'acte de presentació de les activitats del 50 aniversari de la UPV

Al juny de 1968 es va crear l‘Institut Politècnic Superior, que es va convertir tres anys després en la Universitat Politècnica de València (UPV). Hui, 50 anys després, Francisco Mora, rector de la UPV, acompanyat per José Luis Cueto, vicerector de l’Alumnat, Cultura i Esport, i Juan Miguel Martínez, vicerector de Relacions Internacionals i Cooperació, ha sigut l’encarregat de parlar dels assoliments de la institució al llarg dels anys i de presentar els actes programats per als pròxims 12 mesos. A més, s’ha estrenat una nova marca commemorativa amb motiu d’este cinquantenari.

“Si haguera de destacar alguna característica d’esta universitat seria la seua contribució i compromís amb la societat, així com el seu gran impacte a nivell tecnològic, científic i artístic“. Així ha valorat Francisco Mora la labor de la UPV durant tots aquests anys. A més, el rector ha volgut assenyalar el “caràcter innovador” de la institució i la seua voluntat a l’hora de “formar persones qualificades per a liderar este món complex en el que vivim“.

Mora ha assegurat que el balanç dels 50 anys és “excepcional” perquè “la UPV s’ha col·locat entre les millors universitats del món i és una institució referent a nivell internacional“, la qual cosa també ha permès que València estiga en contacte “amb referents innovadors”. Així i tot, el rector ha assenyalat que “l’ambició no para” i que seguiran creixent “conforme creix la nostra societat”.

Activitats temàtiques programades

Juan Miguel Martínez ha puntualitzat que el propòsit d’esta celebració “és acostar-se més a la societat perquè sàpien el que s’ha fet durant aquests 50 anys” i “perquè es conega el que es pretén fer en el futur”. Al llarg dels pròxims 12 mesos s’han programat una sèrie d’activitats setmanals amb diferents temàtiques, com l’esport, la cultura, l’ocupació i l’emprendiment. Martínez ha assenyalat que “es poden anar incorporant més activitats”, a més de les ja programades, “que estiguen relacionades amb la filosofia de la universitat”. L’inici d’estes activitats tindrà lloc el pròxim 12 de juny amb un acte de reconeixement per a les persones que van iniciar esta universitat, en el qual també s’agrairà la labor dels diferents rectors que ha tingut la institució.

Nova marca commemorativa

El logo del 50 aniversari ha sigut realitzat per l’agència valenciana ‘Nociones Unidas‘. Segons José Luis Cueto, quan se’ls va fer la proposta “teníem clar que volíem una imatge dinàmica, activa, professional que reflectira la identitat d’art, ciència i tecnologia” i “ara podem dir que s’ha aconseguit totalment”. A més, Cueto ha assenyalat que el logo “reflecteix els 50 anys de talent, prestigi i evolució” que és el que es vol mostrar a l’entorn.

El claim que acompanya a la imatge és ’50 anys en el futur’ i Cueto ha indicat que açò fa referència a “l’aspiració que va tenir aquesta universitat fa 50 anys de romandre en el futur” i a tot el que està per venir pròximament perquè tenen “compromís”.

UPV
Amenaces actuals

Francisco Mora ha indicat que la major amenaça actualment és “tenir una societat vulnerable. Segons el rector, “cal apostar per l’educació, la investigació i la innovació” perquè “el món va molt de pressa” i “es necessiten persones capaces d’adaptar-se“. A més, Mora ha qualificat de “dramàtica” la contínua fugida de cervells. “És enriquidor per a tots anar-se uns anys fora, però després no es pot tornar perquè ací no es troben oportunitats“, ha subratllat Mora.

Així i tot, Mora ha volgut destacar l’estudi realitzat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) on s’ha reflectit que la UPV i la Universitat de València (UV) són les institucions acadèmiques més actives en promoció d’ocupació dels seus estudiants titulats.

 

Publicitat