Una universitat valenciana organitza un referèndum per a votar monarquia o república

El referèndum, que tindrà valor simbòlic, es votarà per via telemàtica i el cens es controlarà mitjançant el correu electrònic de la universitat

Imatge "Infoblogger"

El proper dijous, 13 de desembre, els membres de la Universitat Politècnica de València (alumnes, professorat i treballadors) podran votar quin model estatal prefereixen. “Estàs a favor de canviar la monarquia per una república com a model d’Estat?” i en cas afirmatiu “estàs a favor d’obrir processos constituents per decidir quin tipus de república?” seran les preguntes que els subjectes universitaris hauran de respondre.

La consulta, impulsada per la Plataforma Pel Referèndum de la UPV (composta per professors i alumnes), es suma a una iniciativa que ja s’ha dut a terme les últimes setmanes en diferents universitats del territori espanyol. La novetat respecte a la resta de consultes, la forma de votar.

Rovira  

El sistema de votació, en este cas, serà telemàtic mitjançant un bot de Telegram (mecanisme automatitzat) dissenyat per a permetre la participació de tots els individus que tinguen correu electrònic dins de l’entitat universitària. Per accedir a les preguntes i poder votar, és suficient amb buscar dins de Telegram “consultamodelestatalaUPVbot”. Les votacions i els resultats seran anònims, fiables, transparents i lliures i, evidentment, només tindran valor simbòlic. Tant el Col·lectiu d’Estudiants per la República com l’Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM), rebran a temps real una còpia de tots els vots emesos, amb l’objectiu d’auditar i comparar els resultats.

La iniciativa, contra la que s’han alçat algunes veus dins del sistema educatiu, només busca recuperar les universitats com a espais polítics de debat. El cens total es calcula que estarà prop de 35.000 persones, encara que es tenen dubtes sobre el percentatge de participació, ja que per poder votar has de descarregar l’aplicació Telegram i aquesta té vuit vegades menys usuaris que Whatsapp.

PublicitatJuega Limpio Orihuela