22.1 C
Valencia

Les universitats d’Alacant, Jaume I, UMH d’Elx i Politècnica ja compten amb representants per a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

Centres docents d'Alcoi (l'Alcoià), Montgat (el Maresme), la Vall d'Uixó (la Plana Baixa), Banyeres de Mariola (l'Alcoià) i Tavernes de la Valldigna (la Safor) es classifiquen per a la fase final de la competició.

- Publicitat -AVL
Equips d’alumnes de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi (l’Alcoià), de l’Escola Internacional Hamelin Laie de Montgat (el Maresme), de l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó (la Plana Baixa), de l’IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola (l’Alcoià) i del Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna (la Safor) han resultat guanyadors de les fases locals de la Lliga de de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, celebrades a les universitats d’Alacant, Barcelona, Jaume I, Miguel Hernández d’Elx i Politècnica de València respectivament del 4 al 9 de febrer.
 
L’activitat, que organitza la Xarxa Vives des de l’any 2014, consta de dues fases. En les fases locals classificatòries, els equips d’estudiants competeixen a una mateixa universitat. Els centres guanyadors de cada fase local representen llurs universitats en la fase final. Enguany, la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona) acollirà la fase final de la competició del 3 al 5 d’abril.
 
Un total de 62 centres han participat en les 6 fases locals celebrades la setmana passada. Els equips participants, formats per alumnes de 4rt d’ESO, 1r i 2n de batxillerat d’edats compreses entre 15 i 18 anys, han debatut sobre el tema «Calen les fronteres entre països?». Com a resultat, han sortit vencedors els equips:
 
– IES Pare Vitòria (Alcoi, l’Alcoià). Representarà a la Universitat d’Alacant. Va resultar guanyador en la fase local que va tenir lloc del 7 al 9 de febrer en imposar-se a l’equip de l’IES Enric Valor 1 (Castalla, l’Alcoià).
– Escola Internacional Hamelin Laie (Montgat, el Maresme). Actual representant de la Universitat de Barcelona, es va imposar a l’equip de l’Institut Ernest Lluch (el Barcelonès) en la fase local que va tenir lloc els dies 5 i 6 de febrer.
– IES Honori Garcia (la Vall d’Uixó, la Plana Baixa). Representant de la Universitat Jaume I, va guanyar el debat final a l’equip de l’IES Álvaro Falomir 1 (Almassora, la Plana Alta) en la fase local que es va realitzar del 5 al 7 de febrer.
– IES Professor Manuel Broseta (Banyeres de Mariola, l’Alcoià). Representarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Va resultar el guanyador del darrer debat, disputat amb l’equip de l’IES Nou Derramador (Ibi, l’Alcoià), en la fase local que va tenir lloc del 7 al 9 de febrer.
– Col·legi Parroquial Sant Josep (Tavernes de la Valldigna, la Safor). Representant de la Universitat Politècnica de València, es va imposar a l’equip de l’IES Pere Boïl (Manises, l’Horta Oest) en la competició local que va transcórrer del 7 al 9 de febrer.
 
La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat permet als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.
Així mateix, els professors disposen mitjançant la participació en l’activitat d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,766FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detingut un home per matar a la seua parella sentimental a València

Agents de la Policia Nacional han detingut a un home de 24 anys acusat de matar a la seua parella sentimental en un habitatge del districte de Jesús de València.

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià