Les universitats públiques valencianes escalonaran accessos en els exàmens presencials i reduiran aforament

A més, la consellera ha indicat que "un aspecte molt important és que si es produeixen exàmens a la vesprada, es tinga en compte el toc de queda, perquè l'alumnat puga retornar a casa amb tranquil·litat".

AVL

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i les universitats públiques valencianes han acordat seguir els protocols i plans de contingència previstos en cada universitat, al mateix temps que s’extremaran les mesures als campus i es traslladarà als col·legis majors la necessitat de fer complir de manera estricta la normativa.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han mantingut este dijous una reunió per videoconferència amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar la situació actual i la volta a les classes.

Després de la trobada, Carolina Pascual i les rectores i els rectors han acordat “mantindre els plans de contingència, revisar-los de manera contínua i actualitzar-los si així ho requereix la situació”.

En relació amb els exàmens presencials, “es reduirà l’aforament en les proves, segons les condicions que es regulen a cada moment; s’escalonaran els accessos per a evitar aglomeracions; es mantindran els espais ventilats en tot moment. En els exàmens vespertins, “es tindrà en compte l’horari de finalització perquè no interferisca amb el toc de queda”.

A més, la consellera i els rectors i rectores s’han emplaçat a una altra reunió a inicis de la setmana que ve per a avaluar la situació.

Carolina Pascual ha explicat que “els plans de contingència de cada universitat tenen tots els escenaris previstos i estan preparats, no obstant això, anirem veient-los dia a dia, segons els escenaris que ens anem trobant perquè si és necessari, es faça algun tipus de correcció, però seguint aqueix full de ruta, fruit de la gran faena que han fet les universitats”.

Així, la consellera ha afirmat que en “algunes assignatures hi havia previstos exàmens online i en unes altres, no, tal com recullen les guies docents de cada assignatura, que són diferents per a cadascuna de les titulacions”. No obstant això, ha insistit que “anirem analitzant les situacions i si és necessari fer alguna restricció més, es farà”.

En el cas dels exàmens presencials, Pascual ha destacat que és “molt important que es controlen les aglomeracions per a evitar coste el que coste que es produïsquen en moments especialment crítics com en les proves presencials en els accessos d’entrada i eixida de les aules”.

A més, la consellera ha indicat que “un aspecte molt important és que si es produeixen exàmens a la vesprada, es tinga en compte el toc de queda, perquè l’alumnat puga retornar a casa amb tranquil·litat”.

També ha apel·lat a “la responsabilitat de tots els estudiants perquè complisquen amb les normes de seguretat” i ha expressat “la seua confiança que així ho faran per la seua pròpia seguretat i salut”.

Col·lectius d’alumnes i el Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) sol·liciten que els exàmens siguen en línia per a evitar contagis.

- Advertisement -
CatalanSpanish