La UPV, entre les cent universitats més innovadores d’Europa

En el rànquing, liderat per la KU Leuven de Bèlgica, apareixen a més altres quatre universitats espanyoles. La UPV és la quarta més innovadora del país

PublicitatAVL

La Universitat Politècnica de València és una de les cent universitats més innovadores d’Europa i la quarta millor d’Espanya. Així es recull en l’última edició del rànquing Europe‘s Most Innovative Universities – 2018, elaborat per Reuters News i que classifica a “les institucions educatives que més fan per l’avanç de la ciència, la invenció de noves tecnologies, i potenciar nous mercats i indústries”.

“Estos resultats confirmen de nou el treball desenvolupat pels nostres investigadors i el compromís de la Universitat Politècnica de València per la R+D+i. No obstant això, hem de seguir treballant per a no solament seguir estant entre les cent primeres, sinó per millorar els nostres resultats, reforçant la transferència de la nostra tecnologia i els vincles amb el sector productiu”, destaca José I Capella, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València.

PublicitatRovira  

El rànquing elaborat per Reuters News es basa en dades recopilades per Clarivate Analytics. Entre altres variables, avalua el nombre total de patents, èxit i impacte de citació d’estes; patents a escala mundial; volum d’articles publicats en col·laboració amb la indústria o el total d’articles publicats i recollits al Web of Science Core Collection.

El rànquing està encapçalat per la KU Leuven (Bèlgica), seguida per l’Imperial College de Londres (Regne Unit), la Universitat de Cambridge (Regne Unit), l’Escola Politècnica Federal de Lausanne (Suïssa) i la Universitat d’Erlangen Nuremberg (Alemanya).

Cinc espanyoles

Este rànquing, realitzat per tercera edició consecutiva en l’àmbit continental (prèviament, es va fer durant més d’un lustre mundialment), ha inclòs sempre, des del seu origen, a la UPV en el seu top 100, en el qual continua malgrat la eixida del mateix de 6 de les 11 universitats espanyoles que figuraven en ell en l’edició anterior.

Este any, són cinc les universitats espanyoles que se situen en el top 100 europeu. Es tracta de la Universitat de Barcelona, primera en el rànquing nacional; seguida de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.