jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La UPV impartirà el Grau en Enginyeria Física i el Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica

El Consell de Govern ha aprovat hui els informes de validació i les memòries de verificació de les noves titulacions

A més, s’ha donat llum verda als màsters universitaris en Ramaderia de Precisió i en Mecànica de Fluids Computacional

El Consell de Govern de la Universitat Politècnica de València ha aprovat hui els informes de validació i les memòries de verificació del Grau en Enginyeria Física i del Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica.

Les dos noves titulacions, segons apunta el vicerector d’Estudis, Qualitat i Acreditació, Eduardo Vendrell, “han de ser autoritzades primer pel Consell d’Universitats i posteriorment per la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. Si es compta amb l’autorització abans del pròxim estiu, començarien a impartir-se en el pròxim curs 2021-2022”.

Grau en Enginyeria Física

El Grau en Enginyeria Física, que s’impartirà a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació, està dissenyat per a proporcionar la formació oportuna en física i enginyeria de les comunicacions que permeta capacitar a l’estudiantat per a la investigació, el desenvolupament i la innovació en l’àmbit de les comunicacions integrades amb els avanços en fotònica i nanotecnologia. Inicialment tindrà una oferta de 75 places.

Els ingressats en este títol estaran preparats per a treballar en empreses de tecnologies d’avantguarda en els camps de les comunicacions, la biofísica, la computació, la nanotecnologia, l’electrònica i la fotònica.

Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica

El Grau en Enginyeria Informàtica Industrial i Robòtica s’impartirà tant a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (on s’oferiran 75 places) com a l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi (50 places).

Este nou títol té com a objectiu la formació de professionals competents amb profunds coneixements d’Enginyeria Informàtica i Robòtica, capaces d’abordar el desplegament de la Indústria Intel·ligent o Indústria 4.0, un paradigma de fabricació industrial en la qual tots els sistemes productius estan fortament informatitzats i interconnectats.

Nous màsters

D’altra banda, el Consell de Govern ha donat llum verda també les memòries de verificació de dos nous títols de postgrau: el Màster Universitari en Ramaderia de Precisió i el Màster Universitari en Mecànica de Fluids Computacional.

Centre d’Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS)

Finalment, en un altre ordre de coses, el Consell de Govern de la UPV ha aprovat la creació del Centre d’Investigació en Direcció de Projectes, Innovació i Sostenibilitat (PRINS), l’origen de la qual està en el Grup d’Investigació de Disseny i Direcció de Projectes del Departament de Projectes d’Enginyeria de la UPV.

José Capilla, vicerector d’Investigació, Innovació i Transferència, apunta que es tracta “d’un grup d’investigadors molt puixant que està apostant per un nou enfocament dels projectes en enginyeria, orientats cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat”.

PRINS reuneix un total de 13 investigadors amb experiència i trajectòria en la col·laboració amb el teixit industrial més pròxim, professionals de capital social i presència en xarxes internacionals, amb potencial per a captar fons competitius europeus.

Últimas noticias

Contenido relacionado