Els mitjans de comunicació sopen amb Compromís per a fer balanç de l’any a Castelló

El Grup Compromís en la Diputació de Castelló va organitzar ahir un sopar de Nadal amb la premsa, que intenta ser un punt de trobada entre els treballadors dels mitjans de comunicació, els representants de les institucions municipals de les comarques del Nord, i els diputats provincials.

Des de Compromís, expliquen que, “estem molt satisfets perquè amb la presència del conseller Marzà trenquem amb eixa imatge de confrontació entre la Generalitat i la Diputació, que s’ha volgut donar per part d’alguns representants polítics. Res més lluny de la realitat, sobretot, pel que respecta als temes que tenen a veure amb l’educació. Ací a Castelló la conselleria demostra dia a dia el seu compromís amb aquesta terra: des del suport a l’escola rural, passant ple pla ‘Edificant’, que s’ha posat en marxa ara, i acabant per la defensa del patrimoni. Precisament, aquesta conselleria ha fet una aposta decidida per recuperar i valorar la riquesa patrimonial i cultural dels nostres pobles, tants anys oblidats”.
A més el Grup Polític ha afegit que, ens agradaria destacar, que aquest 2017 va començar a la Diputació amb un avanç en el repartiment de les ajudes i subvencions a municipis perquè es va fer d’una manera més objectiva. Eixe Pla 135 és una de les lluites que anem defensant des de Compromís des del principi de la legislatura. Però eixe camí pareix que s’ha tallat, ja que no ens han garantit que el 2108 els 12 milions d’euros, que es destinaven a fons d’inversions sostenibles es donen d’una forma més equitativa i acaben convertint-se en convenis singulars que, com és sabut, s’atorguen de manera discrecional.
Per a finalitzar des de Compromís, volen deixar clar, que “no obstant això, la nostra principal línia de treball continuarà sent la de reclamar un repartiment d’ajudes i subvencions a tots els municipis per igual, siguen del color polític que siguen. Aspirem a trencar d’una vegada amb la imatge d’unes diputacions que es veuen més com a institucions que responen a interessos electorals d’un partit que als interessos i els necessitats dels pobles de Castelló. I en aquest treball agraïm la col·laboració inestimable dels mitjans de comunicació que aquesta nit ens acompanyen i als quals els volem desitjar un bon Nadal i un bon any 2018″.

CatalanSpanish