sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Claustre de la UV aprova la gestió de Mavi Mestre i el pressupost de 2020 sense vots en contra

La gestió ha sigut aprovada per 114 vots favorables, dos abstencions i cap en contra

El Claustre de la Universitat de València (UV) ha aprovat aquest dijous l’informe de gestió de la rectora, Mavi Mestre, i de la resta d’òrgans de govern, corresponent a l’any 2018. Durant la sessió s’ha aprovat també el Pla Operatiu 2020, que és el document orientador de la política general universitària i del pressupost de l’exercici 2020.

La gestió ha sigut aprovada per 114 vots favorables, dos abstencions i cap en contra, segons ha informat la institució educativa en un comunicat.

D’acord amb la documentació aportada per la rectora, les xifres de matrícula situen la Universitat en un total de 47.417 estudiants de grau, dades paregudes a les de l’any anterior en grau i en postgrau. Així, la UV representa més de la tercera part del sistema universitari públic valencià, tant en estudis de grau com de postgrau.

Pel que fa al Personal d’Administració i Servicis (PAS), se situa en “un nivell estable”, amb 1.929 persones i, segons ha explicat Mestre, “s’ha revertit el procés de desfuncionarització que havia pretès la imposada taxa de reposició”.

“L’objectiu és poder estabilitzar plantilles, consolidar llocs de treball i avançar en una planificació que ens permeta afrontar el procés d’envelliment generalitzat de les plantilles en l’Administració, que el cas nostre suposa que l’edat mitjana del nostre PAS se situa en els 51 anys”, han assenyalat.

Respecte al Personal Docent i Investigador (PDI), la rectora ha destacat “la important tasca de consolidació del professorat”. “En línia amb el qual hem comentat en la política de PAS, amb el mateix objectiu: combatre els efectes de la taxa de reposició que, com sabem, ha suposat un increment del professorat associat, en ser l’única figura contractual a la qual es podia recórrer, i ha contribuït a posar en risc els llocs de treball del PDI ajudant doctor en finalitzar el seu període contractual”.

Mestre ha afegit: “El resultat d’aquestes polítiques és un increment de càtedres d’universitat, una relativa estabilització de les places de titular i un increment de places d’ajudant doctor”.

Per a la rectora, “les restriccions en l’autonomia universitària per a la gestió de les plantilles que es deriva de la normativa estatal han dificultat enormement el disseny d’una política adequada de personal”. “Aquest fet s’ha traduït en un problema d’envelliment de plantilles que hem vist en aquesta presentació i, en el cas del PDI, en un percentatge de plantilla de més de 50 anys que és superior al valor mitjà del Sistema Universitari Espanyol i, per descomptat, molt superior al de la resta de les universitats públiques valencianes”.

Últimas noticias

Contenido relacionado