viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La UV elabora un estudi de la realitat social de Manises

L’Ajuntament de Manises ha encarregat a la Universitat de València, mitjançant l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, un estudi de la realitat social de la ciutat amb l’objectiu de recollir i avaluar les possibles propostes de millora dels serveis municipals de benestar, expressades pels agents implicats: ciutadans, professionals i responsables polítics de l’Ajuntament de Manises.

Així, aquest estudi es basa en dos objectius generals. D’una banda, un estudi de la situació social, que implica cinc objectius específics: verificació de les dades censals, anàlisi tipològic dels usuaris dels serveis de benestar social, anàlisi tipològic dels serveis i prestacions socials demandades, caracterització de l’àrea de Benestar Social Municipal i Descripció de l’impacte de la crisi econòmica en la ciutadania de Manises.

I d’altra banda, un estudi dels serveis municipals de Benestar Social, que implica dos objectius específics: recollir i analitzar els discursos dels actors implicats com usuaris, professionals i responsables polítics locals, i analitzar i oferir propostes de millora dels serveis i prestacions de benestar social municipals.

El regidor de Progrés Social de l’Ajuntament de Manises, Carles López, ha manifestat que “amb aquest estudi volem plasmar la realitat social que ens trobem en la ciutat de Manises i, d’altra banda, demanar la col·laboració i participació ciutadana amb la finalitat de que aquest estudi s’acoste més a la realitat”. A més el regidor ha afegit que “d’aquesta forma, millorarem els nostres serveis perquè Manises siga una ciutat on valga la pena viure, una ciutat amb les màximes necessitats possibles cobertes”.

Per tal de fer aquest anàlisi, els professionals de la Universitat de València utilitzaran una metodologia basada en tres tipus d’anàlisi: de fonts secundàries, anàlisis qualitatiu i anàlisi quantitatiu. I per això, faran una recopilació  de  les  dades  urbanístiques  i  censals  disponibles  en  l’Ajuntament de Manises, l’obtenció d’informació relativa al registre de demandes del serveis socials municipals, entrevistes en profunditat amb els responsables polítics de les Regidories implicades en el Benestar Social Municipal entrevistes en profunditat amb els tècnics del serveis socials municipals, una enquesta presencial de 150 usuaris del Centre Municipal “El Molí”, i una  enquesta  telefònica  a  400  residents  del  municipi  de Manises.

Últimas noticias

Contenido relacionado