4:35 am - Friday, 14 August 2020

Vint vacunes contra el coronavirus ja estan en investigació, segons la indústria farmacèutica

- Publicidad -Reciplasa

La vacuna no arribarà fins a d'ací a 12-18 mesos.

SaguntaEscena
L'Alcora
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Fins a 20 vacunes estan en desenvolupament a tot el món davant del coronavirus, segons les dades recopilades fins a aquest dijous per la Federació Internacional de la Indústria Farmacèutica (Ifpma), que representa les companyies i associacions farmacèutiques basades en investigació de tot el món i a la qual pertany la patronal espanyola Farmaindustria.

A més, els laboratoris tenen identificats fins a una trentena de medicaments potencials, dels quals 14 estan en la fase inicial d’investigació; altres quatre en la fase I de desenvolupament i tres en la fase II, i un ha començat els assajos de fase III, l’última abans de la seua aprovació.

En total, segons les dades d’Ifpma, hi ha actualment al voltant de 80 assajos clínics en curs per a nous tractaments experimentals i vacunes en desenvolupament davant de coronavirus, que inclouen estudis sobre el Covid-19 i també davant de la Síndrome Respiratòria Aguda Severa (SARS) i la Síndrome Respiratòria d’Orient Mitjà (MERS).

En el desenvolupament d’una possible vacuna, els investigadors calculen que abans de 12-18 mesos no serà possible disposar d’una eficaç. “Aquesta és l’estimació en el millor dels casos i suposaria que una o dos de les primeres vacunes que estan en desenvolupament tingueren finalment èxit”, apunta la indústria. Ifpma recorda que, en general, a penes una de cada deu vacunes en investigació aconsegueix finalment ser aprovada. “Per tant, quantes més companyies adopten diferents enfocaments per a trobar una vacuna, majors possibilitats d’èxit”, ha assegurat el seu director general, Thomas Cueni.

POSSIBLES VACUNES

Entre els candidats a aconseguir aquesta vacuna, destaca la investigació de la farmacèutica alemanya CureVac, que està basada en la molècula ARNm contra el SARS-CoV-2 en col·laboració amb l’aliança CEPI. La companyia espera començar l’assaig clínic a principis de l’estiu a Alemanya i Bèlgica. També el laboratori britànic GSK està desenvolupant un projecte juntament amb la CEPI. En aquest cas, està posant a disposició la seua tecnologia adjuvant per a recolzar el ràpid desenvolupament de bovines candidates i està treballant per a açò amb la Universitat de Queensland (Austràlia).

A més, s’ha associat amb l’empresa xinesa de biotecnologia Clover Biopharmaceuticals, a la qual està proporcionant les seues adjuvants per a avançar en la investigació. La companyia australiana CSL Limited també ha llançat el seu programa de desenvolupament de vacunes amb la Universitat de Queensland, a la qual en aquest cas s’ha unit la companyia Seqirus amb la seua tecnologia adjuvant en l’etapa de desenvolupament preclínic.

També Janssen està treballant amb l’Autoritat d’Investigació i Desenvolupament Avançat Biomèdic d’EUA (Barda) per a accelerar el desenvolupament de la seua vacuna contra el coronavirus. Igualment, la companyia francesa Sanofi està investigant juntament amb el Departament de Salut dels EUA per a desenvolupar una vacuna contra el coronavirus.

La nord-americana Novavax també avança en el desenvolupament d’una bovina candidata i té previst començar els assajos en humans a la fi de juny. Finalment, la farmacèutica nord-americana Pfizer s’ha associat a la companyia Biontech per a desenvolupar conjuntament un candidat a vacuna basat en la tecnologia ARNm de Biontech per a previndre la infecció per SARS-CoV-2. Aquestes companyies han anunciat que esperen començar les proves clíniques a la fi d’abril.

MEDICAMENTS PROMETEDORS

Pel que fa als possibles medicaments candidats es troben antivirals provats anteriorment en patògens com l’Ébola i el VIH, que ja han començat ràpidament els assajos clínics i la revisió de la literatura per a ús urgent; i altres línies d’investigació que inclouen inhibidors ACE (enzim convertidora d’angiotensina), inhibidors de la proteasa o fàrmacs inmunoteràpics, antipalúdics i anticossos monoclonals.

Entre el grup de medicaments en estudi es troben també combinacions de fàrmacs antivirals, com lopinavir i ritonavir, del laboratori nord-americà AbbVie; l’antiviral remdesivir, de Gilead, o l’interferó, investigat per les farmacèutiques Roche, Merck i Bayer. La suïssa Roche també avança amb el seu anticòs monoclonal tocilizumab, que va ser aprovat per la Xina el passat 5 de març per a tractar pacients amb complicacions pulmonars per Covid-19, i ha anunciat l’inici d’un assaig de fase III amb aquest fàrmac.

En aquesta línia, les companyies Regeneron Pharmaceuticals i Sanofi ja han iniciat un assaig clínic per a avaluar la seguretat i eficàcia davant del coronavirus de l’anticòs monoclonal sarilumab, originalment un medicament per a tractar l’artritis. Finalment, la japonesa Takeda està iniciant el desenvolupament d’un fàrmac derivat del plasma sanguini, la globulina hiperinmune policlonal, per a tractar els individus d’alt risc.

NOTABLE PARTICIPACIÓ ESPANYOLA

Hospitals i empreses a Espanya són protagonistes d’algunes d’aquestes investigacions amb possibles tractaments. És el cas dels estudis amb l’antiviral rendesivir, de Gilead, en el qual s’ha anunciat la participació de huit hospitals espanyols: La Paz, Alcalá de Henares, Ramón y Cajal i el 12 d’Octubre, en la Comunitat de Madrid; el Clínic i el Vall d’Hebron, a Catalunya; l’Hospital de Creus, a País Basc, i el Carlos Haya, a Andalusia. A més, Roche també ha anunciat que Espanya serà un dels països que participe en l’assaig clínic amb el seu fàrmac tocilizumab.

D’altra banda, un equip d’investigadors de l’hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona, desenvoluparà un assaig clínic amb una combinació de medicaments, que ha rebut ja la llum verda de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) per a la seua engegada. En concret, l’estudi provarà l’eficàcia de la combinació dels antivirals darunavir i cobicistat, que s’empren contra el VIH, i també de l’ús de la hidroxicloroquina, un conegut fàrmac contra la malària. L’estudi, liderat per dos investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, compta amb la col·laboració dels laboratoris Rubió i de la filial espanyola de Gebro Pharma.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Benicàssim compleix amb les mesures de seguretat a les platges

L'aforament en les cinc platges no ha arribat a l'aforament, segons dades del dron.

La província d’Alacant suma 84 nous positius en coronavirus

A més, s'han detectat dos nous brots de coronavirus: un en Torrevieja amb 3 casos i un altre al Pinós amb altres 3. Tots dos d'origen social.

Sanitat informa d’un brot de coronavirus a una empresa de Paterna

La Conselleria informa que en este nou brot hi ha almenys 3 persones infectades.

Sanitat declara un nou brot de coronavirus a Burjassot amb almenys 11 casos

Sanitat confirma en este cas que els 11 casos tenen en comú una reunió social.

Sanitat confirma un brot de coronavirus a Sagunt

La Comunitat Valenciana suma 358 casos de coronavirus i 255 altes en l'última jornada.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià