València adequa 169 parades de l’EMT a les condicions d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual

El projecte contempla la incorporació de paviment botonat i acanalat en les parades de cinc districtes

Les obres incorporen, d’acord amb l’Ordre del Ministeri d’Habitatge 561 de 2010 respecte a les condicions d’accessibilitat en els espais públics urbanitzats, rajoles botonades i acanalades per a la millora de l’accessibilitat de les persones amb discapacitat visual. Per a realitzar estos treballs, cada parada se suprimirà entre dos i tres dies, però s’informarà les persones usuàries, en la mateixa marquesina o pal, de la parada d’autobús en funcionament més pròxima.

Les primeres parades on s’ha començat a treballar estan situades als pobles de la Torre i de Castellar-l’Oliveral. Set d’elles estan situades, concretament, en l’avinguda Real de Madrid de la Torre i vint més a Castellar-l’Oliveral: dos al carrer Principal, quatre en Camí Ribás, dos al carrer Mare de Déu de Lepanto, tres en Vicente Puchol, tres en Crist del Refugi, dos al carrer Glòria i quatre en Camí Tremolar.

Este projecte se suma al també posat en marxa el mes d’octubre d’adequació de parades de l’EMT però dirigit a l’ampliació o execució de noves plataformes per a millorar l’accessibilitat, així com la supressió de parades en desús. “Amb estes actuacions continuem treballant en la línia de garantir el dret a l’accés al transport públic a totes les persones, amb independència de les seues circumstàncies físiques”, ha reiterat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

Publicitat