València espera poder acollir els Goya 2021

L'Ajuntament planteja Fira València i Cacsa com a ubicacions d'un esdeveniment que seria "una picada d'ullet" a Berlanga i atrauria unes 3.000 persones.

PublicitatAVL

L’Ajuntament de València espera comptar amb la participació de la Generalitat valenciana, la Diputació de València i un patrocinador privat per a poder acollir la gala dels Premis Goya el 2021 i assumir de manera conjunta els 2 milions d’euros que aproximadament té açò de cost. El consistori ha plantejat Fira València i la Ciutat de les Arts i les Ciències com a espais en els quals dur a terme l’esdeveniment.

Així ho han indicat este dilluns l’alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, i la seua vicealcaldessa, Sandra Gómez, després que esta última assistira dissabte passat a l’entrega d’estos guardons celebrada a Màlaga i que mantinguera una trobada amb el president de l’Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, en el qual va mostrar la voluntat de València d’acollir esta convocatòria.

PublicitatRovira  

Tots dos han ressaltat, després de la reunió celebrada en l’Ajuntament per a abordar la reforma del passeig de l’Albereda, que l’esdeveniment congrega unes 3.000 persones i que s’estima en uns 5 milions d’euros l’impacte econòmic que podria tindre en la ciutat tenint com a referència l’última edició dels Goya de la qual es tenen estes dades, la celebrada a Sevilla el 2019.

Gómez ha assenyalat que “amb independència del retorn turístic i de l’impacte d’imatge, que estan molt bé i que qualsevol ciutat desitja”, en el cas de València la celebració de la gala del 2021 es planteja com “una picada d’ullet” a Luis García Berlanga, a qui com va anunciar Barroso es dedicarà enguany, tenint en compte que esta és la seua ciutat natal.