lunes, 15 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València acollirà la primera edició de la història de la Copa de la Reina de Rugbi Femení

València acollirà el Grand Prix Sevens Copa de la Reina, els dies pròxims 17 i 18 de juny, una cita que constituïx la primera edició de la història de la Copa de la Reina de rugbi femení. El Poliesportiu Municipal de Quatre Carreres acollirà la convocatòria, que ha sigut presentada este matí per la regidora d’Esports, Maite Girau.

“És un orgull per a la ciutat poder albergar esta prova, i des de l’Ajuntament agraïm a la Federació Espanyola de Rugbi que haja pensat en València per a això, així com al Rugbi Club València, que ha treballat perquè siguem seu de la segona fase de la prova”. La regidora Girau ha presentat esta primera edició acompanyada pel president del Rugbi Club València, Francisco Baixauli, els entrenadors Ana María Aigneren i Alberto Socías, i la jugadora del Tecnidex València, Maite Pellicer.

La delegada ha destacat “el treball intens dels clubs” i ha subratllat la importància d’“impulsar l’esport femení i els esports minoritaris, així com tots aquells esdeveniments que suposen un valor esportiu per a la ciutat”.

El Rugbi Club València, entitat que gestiona el Poliesportiu Municipal Quatre Carreres, serà el promotor de la segona jornada del torneig, i el seu equip sénior femení, Tecnidex València, serà un dels equips en competició. Tal com han explicat els organitzadors, es preveu la presència d’unes 250 persones, entre jugadors i cos tècnic, a més de tots els aficionats que aporte cada club.

La competició es desenvoluparà amb una dinàmica i sistema de puntuació semblant a les Women’s Seven World Series. La primera jornada es disputarà el pròxim cap de setmana en l’estadi Nacional Complutense de Madrid; la segona, a València, els dies 17 i 18 de juny; i la tercera, a Valladolid, els dies 1 i 2 de juliol.

Durant la presentació del campionat, la jugadora del Tecnidex València Maite Pellicer ha valorat el suport de les institucions i els clubs al rugbi femení, un gran desconegut fa pocs anys. “Cada vegada més xiquetes volen jugar el rugbi, un esport molt social i divertit i que més enllà del contacte, és de tàctica i intel·ligència. L’esport femení està aconseguint èxits constantment, i esdeveniments com este ho fan visible”, ha afirmat.

Últimas noticias

Contenido relacionado