martes, 19 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

‘Acordonades’, un nou cor de dones municipal a València

Lozano: “És un projecte que naix com a ferramenta d’empoderament i superació de la violència masclista”

L’espai de Dones i Igualtat de la regidoria d’Igualtat ha creat un cor de dones anomenat ‘Acordonades’. Fins al mes de desembre estarà obert el termini per entrar a formar part del cor feminista que, hui dia, ja compta amb 60 dones inscrites. Les integrants assagen un dia per setmana, concretament el dimarts de 17.00 a 18.30 hores.

Tal com explica la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, amb este projecte “es pretén incidir en la defensa de la igualtat d’oportunitats, els drets i llibertats de les dones i l’eliminació de les violències masclistes”.

En paraules de la regidora, “el cor feminista de dones és un projecte d’intervenció social que pretén, a través de la música, impulsar la igualtat de gènere, trencar estereotips -sexistes i culturals- i potenciar la reflexió crítica i transformadora. El projecte suposa la creació d’un espai d’empoderament, sororitat, formació i creativitat per a les dones.

És un projecte per afavorir la participació inclusiva de dones diverses, mitjançant l’associació d’iguals per la visibilitat de la diferència: dones amb capacitats diverses, orígens, procedències i orientacions diferents (immigrants, gitanes, víctimes de violència masclista…) en espais culturals segurs”.

La iniciativa sorgeix inicialment del desig de continuïtat d’un grup de dones diverses que ja han participat en activitats i tallers organitzats des del Servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i alhora, obrir l’oferta a totes aquelles dones que desitgen disfrutar compartint les seues veus amb el compromís i activisme feminista.

‘Acordonades’ agafa com a model el cor feminista de l’Ajuntament de Fuenlabrada, anomenat ‘Cantando nos van a oir’ i, tot i que ara han començat els assajos al Centre de Joventut de Campoamor, la previsió és traslladar els assajos al centre sociocultural de la Universitat Popular del Palauet d’Aiora.

Lozano ha subratllat que “el cant coral reverteix en múltiples i diferents beneficis per a les persones que el practiquen, millora la qualitat de vida en general i el benestar emocional en particular, ajudant així a entendre el valor que el cant coral té per al manteniment de la salut física i el compromís social que comporta.

Els llaços afectius que s’estableixen en una agrupació musical són molt forts, ja que no només es comparteix un espai, un temps o una afició, sinó també valors i emocions”.

Últimas noticias

Contenido relacionado