València elimina tots els actes que suposen una concentració de persones el 9 d’Octubre

Ribó: "Celebrarem el 9 d'Octubre el millor que permeten les normes de sanitat".

La Junta Local de Seguretat ha abordat este matí les mesures sanitàries durant els actes de celebració del 9 d’Octubre, que enguany han patit modificacions a causa de la COVID-19. L’alcalde, Joan Ribó, ha ressaltat que “hem fet una eliminació de tots els actes que suposen una concentració de persones”, de manera que “durant dos vesprades, la del dia 8 i la del dia 9, la Senyera serà accessible a qualsevol persona” al Saló de Cristall de l’Ajuntament i “hi haurà una sèrie de xicotetes mascletaes als Pobles de València”. L’objectiu és “celebrar el 9 d’Octubre el millor possible que permeten les normes de sanitat”, respectant l’aforament i la distància de social, entre altres qüestions.

“Com tots els anys en dates prèvies al 9 d’Octubre”, este matí ha tingut lloc una reunió de la Junta Local de Seguretat, centrada “sobretot en temes sanitaris”, segons ha explicat l’alcalde, qui ha posat en relleu que “hem fet una eliminació de tots els actes que suposen una concentració de persones”. Així, la Senyera “no eixirà de l’Ajuntament, els actes els farem dins, els farem tots controlats”, de manera que “durant dos vesprades, la del dia 8 i la del dia 9, la Senyera serà accessible” al Saló de Cristall per “a qualsevol persona que vulga vindre” i “hi haurà una sèrie de xicotetes mascletaes als Pobles de València, també per evitar la concentració de persones”.

La Junta Local de Seguretat ha abordat “que esta vinguda de persones —per visitar la Senyera al Saló de Cristall— siga amb la seguretat que marquen les normes sanitàries, de distància, d’aforament, etc.”, amb l’objectiu de “celebrar el 9 d’Octubre el millor possible que permeten les normes de sanitat”. Per la seua part, Rafael Rubio, subdelegat del Govern a València, ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana per complir estrictament amb les mesures de seguretat en este 9 d’Octubre marcat per la pandèmia.

CatalanSpanish