13.1 C
Valencia

València mantindrà actiu el centre de coordinació municipal per a “prevenir i controlar” rebrots covid

Una moció de Protecció ciudadana ha decidit "mantenir operatiu el CECOPAL i suspendre el seu caràcter permanent fins al moment en el qual les noves circumstàncies el facen necessari".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres mantenir operatiu el CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Municipal) a pesar que haja conclòs l’Estat d’Alarma. Una decisió que ve motivada tal com ha explicat la vicealcaldessa i portaveu municipal, Sandra Gómez, perquè “hem entès com a ciutat que no podem baixar la guàrdia, per això és necessari mantenir una estructura fixa amb els principals servicis implicats per a prevenir i controlar possibles rebrots de coronavirus si es produeixen”.

Gómez ha valorat la continuïtat del CECOPAL a la ciutat de València com a estructura fixa, ja que sí s’ha suspés el seu caràcter permanent, perquè “s’ha dissolt en moltes ciutats d’Espanya”.

- Publicitat -

Cal recordar que el passat 11 de març de 2020, i a conseqüència de les recomanacions remeses per l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana, la Regidoria de Protecció Ciutadana mitjançant moció de data 12 de març de 2020 proposa a la Junta de Govern Local la constitució de manera permanent del CECOPAL per a coordinar i gestionar les diferents situacions que pogueren derivar-se a causa de la pandèmia de la COVID-19.

La Junta de Govern Local, que es va celebrar el 13 de març de 2020, va acordar la creació de manera permanent del Centre de Coordinació Operativa Municipal. I, ara, mitjançant moció del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, a dia 8 de juliol de 2020, s’aposta per “mantenir operatiu el CECOPAL i suspendre el seu caràcter permanent fins al moment en el qual les noves circumstàncies el facen necessari”.

MÉS DE 5 MILIONS PER A AUTÒNOMS I EMPRESES

- Publicitat -

En un altre ordre de coses, la vicealcaldessa i portaveu municipal ha explicat diverses qüestions “molt importants” en matèria econòmica que s’han ratificat en la Junta Local de Govern celebrada hui i que demostren que “l’Ajuntament de València es bolca en la generació d’ocupació i en el suport de la seua economia local, ja que hem donat tràmit a diverses subvencions que teníem en marxa”.

En primer lloc Gómez ha destacat que “pagarem ja, des de hui i la setmana que ve, les ajudes RE-ACTIVA a autònoms i pimes; a més de 1.000 persones que es van veure obligats a tancar els seus negocis amb motiu de la crisi sanitària”. A més, ha apuntat que hui s’ha ratificat un suplement que va ser portat al passat Ple del mes de juny i gràcies al qual es beneficiaran 500 persones més.

- Publicitat -

En total el consistori ha destinat en la primera fase d’ajudes RE-ACTIVA 3.760.000 milions d’euros que, al costat del nou suplement d’1.5 milions d’euros de la segona fase, fan un total de 5.260.000 milions d’euros. Unes xifres que Gómez ha posat en valor ja que “som la gran ciutat que més diners en ajudes directes ha dedicat als seus autònoms i les seues empreses”.

AJUDES ARTISTES FALLERS I CARROSSERS

En segon lloc, la vicealcaldessa i portaveu municipal ha indicat que en la Junta de Govern Local s’ha donat llum verda a la convocatòria d’ajudes destinades a artistes fallers i carrossers 2020 que ascendeixen a 200.000 euros. Un sector que s’ha vist “greument damnificat” per la suspensió de les Falles 2020 amb motiu de la crisi sanitària causada per la COVID-19 i que “han de compensar la Plantà”. D’esta manera, les regidories d’Emprenedoria i Cultural Festiva s’han unit per a compensar a estos artistes fallers i carrossers que hauran de justificar per a optar a la subvenció que “treballen a la ciutat de València, que tenen un local a la nostra ciutat i que van subscriure i van signar la Plantà de les Falles per a 2020”.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a partir de l’endemà a la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP). Gómez ha detallat que cada artista faller o carrosser podrà aspirar fins a 5.000 euros.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià