8:58 am - Wednesday, 27 May 2020

VALÈNCIA ACTIVA L’EPISODI TIPUS 1 DEL PROTOCOL PER A EPISODIS DE CONTAMINACIÓ

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

L’AJUNTAMENT ACTIVA L’EPISODI TIPUS 1 DEL PROTOCOL PER A EPISODIS DE CONTAMINACIÓ QUE SOLS INCLOU MESURES INFORMATIVES A LA POBLACIÓ.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La Delegació de Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de València ha activat l’episodi tipus 1 del protocol de mesures a adoptar durant els episodis d’alta contaminació per PM10, que sols inclou mesures informatives a la població. Com a conseqüència de la crema de la palla de l’arròs que s’està duent a terme, i les condicions atmosfèriques d’altes pressions (anticicló), que segons les previsions es mantindrà, s’estan assolint uns nivells de partícules en suspensió a la ciutat més elevats del que és habitual, però sense sobrepassar cap límit legal.

No obstant això, des de l’Ajuntament de València es recomana, fonamentalment a les persones més sensibles, la no realització d’exercicis físics a l’aire lliure i romandre en llocs d’interior. Esta mesura deixarà de tindre efecte tan prompte es restablisquen les condicions òptimes de qualitat de l’aire, la qual cosa serà comunicat per la mateixa via informativa.

Amb excepció de la Pista de Silla, els increments de partícules en suspensió PM10 que es registren a les estacions de mesurament de la ciutat en els últims dies es deuen a la crema de la palla de l’arròs autoritzada per la Generalitat Valenciana. A l’estació Pista de la Silla hi ha una contribució addicional de partícules en suspensió provinents de les obres del Parc Central.

Fins a la data, el dia que majors nivells s’han registrat ha correspost al divendres 17 de novembre, dia en què es va constatar disminució de visibilitat de l’atmosfera i olor semblant al produït per la crema de materials vegetals (rostolls).

Des del punt de vista del compliment de la normativa atmosfèrica de qualitat de l’aire, en cap moment s’ha excedit cap límit legislatiu per a este contaminant, PM10, ja que el nombre de superacions diàries del límit (50 micrograms per metre cúbic) registrades en qualsevol de les estacions en el que va de 2017 fins a la data, no excedeix les 35 superacions anuals permeses.

Atès que pel mesurament de la resta de contaminants atmosfèrics que es porta també a terme de forma automàtica, relacionats amb els nivells de NO2, es conclou que esta elevació de nivells de PM10 no és promoguda pel trànsit rodat i no es considera necessària cap tipus de restricció o limitació d’aquest.

Estes situacions han implicat una especial atenció interna a la vigilància de la qualitat de l’aire per part del servici competent, i seguiment de les condicions circumstancials i/o conjunturals, segons s’esmenta en el propi Protocol, i d’una procedència clarament coneguda, la crema de la palla de l’arròs que en unes condicions atmosfèriques habituals de dispersió de contaminants s’hauria limitat a una situació puntual i aïllada.

En mantindre’s la situació anticiclònica i amb previsions que continue en la mateixa línia s’activa el nivell PM10 Episodi tipus 1, d’adopció de mesures informatives a la població.

És important destacar que “tal com es detalla en el Protocol, publicat a la web de l’ajuntament s’activa el PM10 Episodi TIPUS 1 al haver superat dos dies consecutius a dues estacions, per això s’activa hui i no abans. En el primer dia de superació, trobant-se ja en situació de preavís, des del servici es fa seguiment de les dades per comprovar si es repeteixen al dia següent per activar el protocol, tal com ha passat en esta ocasió” ha explicat la regidora Soriano.

Soriano ha dit que “l’Ajuntament de València és una institució responsable que, sense deixar-se endur per alarmismes ni pressions, activa les mesures que calen quan així ho marca el protocol i les condicions de polució que arrepleguen les diferents estacions de medició repartides per la ciutat”.

L’Ajuntament recomana limitar la crema de rostolls i no fer exercici físic intens a l’aire lliure.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat incorpora 283 noves morts per Covid-19 a l’informe diari de dades, 35 en els últims 7 dies

En total s'han produït 27.117 defuncions pel nou coronavirus a Espanya i s'han notificat 236.259 casos d'infecció.

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

Esta publicació està disponible en : Valencià