València Activa ofereix orientació professional gratuïta a refugiats i sol·licitants d’asil

Es tracta d'un servici totalment personalitzat i adaptat a les seues necessitats

València Activa, dependent de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, compta amb un servici gratuït d’assessorament en matèria d’ocupació per a persones refugiades, sol·licitants d’asil internacional i persones immigrants sense papers. Es tracta d’un servici totalment personalitzat i adaptat a les seues necessitats, de caràcter proactiu i participatiu, que fomenta l’autonomia i l’autorresponsabilitat en el procés de cerca d’ocupació a través d’itineraris personalitzats.

Entre 2017 i 2018, València Activa ha atés en matèria d’orientació laboral a 24 persones refugiades i immigrants sense papers, i ha registrat fins a juny de 2018 un increment important en relació a les dades de 2017.

La responsable de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, destaca que «atesa la situació actual del col·lectiu de persones refugiades, es fa més necessària encara la posada en marxa de servicis d’orientació laboral específics que faciliten la seua integració».

L’assessorament contempla accions formatives en habilitats laborals per a l’ocupació i l’emprenedoria, accions d’intermediació laboral de l’equip tècnic assignat al servici, així com accions específiques de formació per a una professió. Durant este procés, València Activa col·labora amb entitats específiques que atenen a este col·lectiu com ara CEPAIMACCEMCEAR, València Acull, Cáritas València i el Centre d’Atenció a la Immigració.

Gómez ha posat l’accent en què «la integració no és possible si no hi ha ocupació, un aspecte bàsic i fonamental per a la inclusió social de totes les persones; per açò, des de València Activa treballem per oferir noves oportunitats a les persones que més ho necessiten».

Publicitat