Presó sense fiança per al detingut per la mort de l’activista LGTB Fernando Lumbreras

El cadàver de Llumeneres, de 60 anys, va ser trobat el passat 5 de desembre emmanillat i amb colps per tot el cos en el seu domicili del carrer de Julián Peña de la ciutat de València

Imatge de Fernando Lumbreras difosa per Lambda València en el seu compte de Twitter. EFE/Lambda

El Jutjat d’Instrucció número 13 de València, que està en funcions de guàrdia, ha ordenat l’ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança de l’home detingut per la mort de l’activista LGTB Fernando Lumbreras.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià, el jutjat ha dictat aquest dissabte un acte pel qual ordena l’ingrés a la presó del presumpte autor del crim de Llumeneres, qui el mes de desembre passat va ser trobat mort a la seua casa de València amb evidents signes de violència.

L’home va ser detingut aquest dijous per la Policia Nacional i aquest matí havia passat a disposició judicial.

El cas roman baix secret del sumari i continuen les investigacions per al total esclariment dels fets.

El cadàver de Llumeneres, de 60 anys, va ser trobat el passat 5 de desembre emmanillat i amb colps per tot el cos en el seu domicili del carrer de Julián Peña de la ciutat de València.

Llavors, els investigadors encarregats del cas de la seua mort van descartar l’homofòbia com a causa de la seua defunció.

Fernando Lumbreras, natural de Melilla, va ser un dels primers coordinadors de Lambda a la ciutat de València i un pioner en la defensa dels drets LGTB.

Publicitat