València acull la final de la Copa del Rei i la Reina d’hoquei amb suport de la Diputació

La Federació Espanyola d’Hoquei, juntament amb la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana i la col·laboració institucional de la Diputació i l’Ajuntament de València, ha organitzat la Copa del Rei i la Reina d’Hoquei, un esdeveniment que tindrà lloc aquest cap de setmana i que reunirà, per primera vegada a València, als millors jugadors i jugadores del panorama nacional.

“Aquest cap de setmana podrem veure el gran treball que fan les dones en l’esport femení. La competició cau en unes dates pròximes al Dia Internacional de la Dona en el qual enguany commemorem amb un to més reivindicatiu”, ha afirmat la diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, en referència al gran acolliment que té l’hoquei, “un dels esports més igualitaris”.

El Poliesportiu Verge del Carme-Beteró de la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana i el seu camp annex de Tarongers, citaran als 8 millors equips de la Divisió d’Honor Masculina i Femenina, per a disputar una nova edició del torneig del KO, que explicarà a més amb un ampli programa d’activitats paral·leles.

Al costat dels 16 clubs sèniors que trepitjaran l’herba blava dels camps de Beteró i Tarongers, s’uniran els equips d’hoquei mamis, alevins i hoquei plus, per a competir en els seus respectius tornejos, així com els partits de les seleccions espanyoles.

Seran 18 equips alevins masculins i 12 femenins, 12 equips d’hoquei plus, 6 de mamis i la selecció màster +65 masculina i +45 femenina. Quasi 60 equips i més de 1.100 participants ompliran les instal·lacions valencianes. Des de l’organització es comptarà amb 150 voluntaris i 30 jutges i àrbitres que gaudiran del torneig al costat del públic des d’unes graderies que es preveuen pengen el cartell de complet.

Activitats paral·leles

A més de les competicions que es disputaran al llarg del cap de setmana, el públic disposarà d’un gran ventall d’activitats paral·leles relacionades amb l’oci esportiu per a fer encara més especial la seua experiència en la Copa. Entre elles, se celebrarà un torneig d’I-Sports amb jocs com Fifa 18, Just Danse, Rocket League i NBA 2k8, mentre una gran pantalla emetrà en directe els partits d’hoquei que s’estaran disputant de manera simultània.

La competició també tindrà una Fun-*Zone amb jocs i activitats per a xiquets, amb un camp de mini-hoquei i activitats de realitat virtual. A més, el divendres i dissabte a la nit el camp de Tarongers s’omplirà de música gràcies als concerts que l’organització ha preparat per a tots els públics i participants, que també gaudiran d’una autèntica paella valenciana.

La diputada d’Esports, Isabel García, serà l’encarregada d’arreplegar el premi d’esment d’honor a la Diputació de València per la seua labor de dinamització i visibilització de l’hoquei i els seus esportistes.