L’Advocacia de la Generalitat demana quasi 8 anys de presó per a Camps per la construcció del circuit de la Fórmula 1

En concret, per a Camps sol·licita una pena de set anys i un dia de presó, 17 anys i sis mesos d'inhabilitació absoluta i 9 anys i tres mesos d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte continuat de malversació en delicte amb un altre de prevaricació

L’Advocacia de la Generalitat demana en el seu escrit d’acusació quasi huit anys de presó per a l’expresident Francisco Camps per malversació i tràfic d’influències en la causa per les presumptes irregularitats durant el procés de construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. També sol·licita vora 18 anys d’inhabilitació absoluta i més de 13 d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Així figura en l’escrit d’acusació que l’Advocacia va presentar ahir dimarts, últim dia per a registrar els escrits corresponents, i del qual fonts coneixedores del contingut han informat Europa Press. Aquest òrgan de control demana l’obertura de juí oral contra l’excap del Consell i 13 processats més.

En concret, per a Camps sol·licita una pena de set anys i un dia de presó, 17 anys i sis mesos d’inhabilitació absoluta i 9 anys i tres mesos d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte continuat de malversació en delicte amb un altre de prevaricació. Així mateix, demana 9 mesos i un dia de presó i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per quatre anys per presumpte tràfic d’influències.

L’Advocacia va presentar l’escrit d’acusació ‘ad cautelam’
–preventivament– contra l’expresident de la Generalitat i empresaris per les presumptes irregularitats durant el procés de construcció del circuit d’F1, pendent que la magistrada resolga definitivament la seua petició de completar la prova pericial de la causa, una sol·licitud que la instructora ha rebutjat i aquesta acusació ha recorregut a causa que, des del punt de vista d’aquesta part, en l’informe realitzat per l’Interventor, est va advertir que no tenia el “criteri tècnic suficient” per a avaluar determinats aspectes.

CatalanSpanish