14 anys de presó per a un agressor reincident per temptativa d’assassinat a València

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de València a més li ha imposat una ordre d'allunyament i una multa econòmica

La Ciutat de la Justícia de València. EFE/Arxiu

Un home ha estat condemnat a 14 anys i tres mesos de presó per intentar matar a un dels dos fills de la seua dona i, posteriorment, pegar-li foc a l’habitatge familiar, en la localitat valenciana de Bèlgida. No era la seua primera agressió cap al seu fillastre. La Secció Segona de l’Audiència Provincial de València a més li ha imposat una ordre d’allunyament i una multa econòmica.

La sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), li considera culpable dels delictes de temptativa d’assassinat, amb l’agreujant de parentiu, i d’incendi i li imposa una indemnització de més de 24.000 euros que haurà d’abonar al jove agredit.

L’home també haurà de compensar econòmicament a la dona, als dos fills d’esta i a la seua veïna pels danys materials del foc. Així mateix, se li imposa la prohibició d’acostar-se a menys de 200 metres o de comunicar-se amb la dona i el seu fill en 12 anys i tres mesos.

El condemnat, que convivia en una casa en el municipi valencià de Bèlgida amb la seua dona, una filla de tots dos menor d’edat i altres dos fills majors d’edat de la seua esposa, va entrar el febrer de 2016 a l’habitació d’un d’estos, armat amb un matxet, que li va clavar en el pit. Prèviament, l’home havia tirat a un gos de raça Rottweiler que normalment acompanyava a la víctima quan dormia.

Després de la primera agressió, el jove es va despertar i va poder defensar-se de noves ganivetades i d’un intent d’estrangulament, encara que com a conseqüència de l’agressió va sofrir lesions que van fer perillar la seua vida.

Posteriorment, l’agressor va calar foc en tres punts diferents de la zona d’habitacions de la casa familiar. L’incendi va calcinar mobles i estris personals i també va afectar un magatzem contigu a l’habitatge. Finalment, l’ara condemnat va haver de demanar ajuda i va ser necessària la intervenció dels bombers per rescatar-li de les flames.

Publicitat