13.4 C
Valencia

València prorroga les ajudes de menjador escolar al nou curs 2020-2021

Es destinaran 1,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment de 185.000 € sobre la partida disponible el curs passat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Benestar Social, ha decidit la pròrroga per al curs 2020-2021 de les ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar concedides durant el curs passat, 2019-2020. Així ho ha anunciat la regidora Isabel Lozano, qui ha explicat que, de manera paral·lela a esta pròrroga, s’estableix un termini ordinari de presentació de sol·licituds per a les famílies que no puguen acollir-se a ella.

A més, l’Ajuntament augmentarà en 185.000 euros la partida prevista per a esta finalitat, de manera que s’arribarà a la quantitat d’1.855.000 € en ajudes per a sufragar les despeses de menjador escolar durant el curs 2020-2021 (el curs passat, esta quantia va ser d’1.670.000 €).

Tal com ha explicat la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, «hem adoptat el procediment de concessió d’ajudes municipals de menjador escolar per a este curs, d’una banda donada la situació d’excepcionalitat davant la qual ens trobem i les dificultats econòmiques de les famílies que s’han agreujat; i per una altra també les dificultats de tramitació que venen derivades de les restriccions sanitàries imposades. Per tant, donem continuïtat a totes les ajudes que ja estaven concedides l’any passat per a facilitar la vida de les famílies i d’altra banda deixem obert tot el termini durant el curs per a noves sol·licituds per a poder atendre situacions de necessitats sobrevingudes durant els pròxims mesos».

D’esta manera, «les persones menors d’edat que ja van resultar beneficiàries en l’última convocatòria de l’Ajuntament de València d’ajudes per a sufragar despeses de menjador escolar per al curs 2019-2020, podran resultar beneficiàries de les ajudes per a este curs 2020-2021 sempre que es mantinguen les condicions que van motivar estes concessions. La decisió obeeix a les condicions que ha imposat la pandèmia per COVID-19, «que ha donat lloc a un escenari totalment diferent». «L’obligació de conjugar les necessitats econòmiques i sanitàries comporta el replantejament de la gestió habitual de les ajudes de menjador escolar, mitjançant un model especialment adaptat i dissenyat per a la situació actual d’excepcionalitat», ha explicat Lozano, qui ha subratllat que en el disseny d’este model s’han tingut en compte les previsions econòmiques que es deriven de la crisi sanitària i que auguren un panorama molt complicat per a les famílies, especialment, per a aquelles que ja anaven patint una situació de precarietat econòmica.

NOU TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

De manera paral·lela a esta pròrroga, s’estableix un termini ordinari de presentació de sol·licituds per a les famílies que no puguen acollir-se a l’esmentada pròrroga. El termini s’iniciarà l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el BOP i finalitzarà el 30 de juny de 2021, per la qual cosa el període abastarà tot el curs escolar. «D’esta manera –ha afegit Lozano- aquelles famílies que vegen empitjorar la seua situació econòmica durant els pròxims mesos podran sol·licitar l’ajuda de menjador sense xocar amb un termini tancat que els poguera deixar sense eixa possibilitat».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló consciència en la protecció dels ecosistemes amb una solta de tortuga a la platja

Un centenar de persones participa en la campanya ambiental celebrada aquest cap de setmana amb motiu del Dia Marítim Mundial

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.
- Advertisement -

: Valencià