viernes, 19 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cabify confirma que seguirà operant en València i Alacant després d’adaptar el seu model de negoci a la nova regulació

Després de la contractació i acceptació dels termes d'el servei, s'estableix un temps d'espera de 15 minuts després del qual l'usuari podrà sol·licitar el seu següent trajecte

Cabify ha confirmat aquest dijous que seguirà operant a València i Alacant després d’adaptar el seu model de negoci a la Comunitat als requisits que marca la nova normativa que regula el lloguer de vehicles amb conductor (VTC) aprovada per la Generalitat el 29 de març, i les condicions del qual de contractació de VTC, amb una antelació mínima de 15 minuts, entren en vigor dissabte que ve, 1 de juny.

La companyia espanyola mobilitat explica en un comunicat que malgrat aquestes “restriccions imposades, que en gens beneficien ni a la ciutadania ni als usuaris”, Cabify aposta per donar una “resposta de qualitat” als més de 300.000 usuaris que han confiat en el seu servei a València i Alacant.

Per contra, Uber ha anunciat aquest mateix dijous que abandona València l’1 de juny, data en la qual conclou la moratòria de dos mesos que va donar la Generalitat per a començar a aplicar l’obligatorietat de contractar els serveis de VTC amb 15 minuts d’antelació, tal com arreplega el decret llei que regula la seua activitat a la Comunitat.

NOVA OPERATIVA PER A PRESERVAR EL SERVEI I L’OCUPACIÓ
En el cas de Cabify, la companyia renova el seu “compromís per la mobilitat” en la regió, a través de la seua filial Miurchi Car S.L., el servei de transport –i no el d’agència de viatges, que és el que venia utilitzant fins ara en totes les ciutats excepte Barcelona– i operarà com ho fan les empreses de transport contractades per hotels i altres serveis similars del sector VTC tradicional.

A partir d’aquest dissabte, els usuaris que desitgen viatjar amb l’aplicació tant a València com a Alacant hauran de contractar el servei de transport oferit per Miurchi Car, S.L. i acceptar nous termes i condicions en l’aplicació. Després de la contractació i acceptació dels termes d’eixe servei, s’estableix un temps d’espera de 15 minuts després del qual l’usuari podrà sol·licitar el seu següent trajecte.

Cabifay ha volgut deixar clar que “aquesta decisió no implica la conformitat de la companyia amb aquesta regulació altament perjudicial per a la mobilitat i per a la llibertat d’elecció dels usuaris”, sinó que “respon el seu compromís amb la ciutat, els seus usuaris, els seus empleats, col·laboradors conductors i amb la seua xarxa d’empreses associades, que també treballen en favor del desenvolupament de l’economia digital i la mobilitat sostenible tant a la Comunitat Valenciana com en la resta d’Espanya”.

En aquest sentit, el president de Cabify Europa, Mariano Silveyra, confia que els seus “usuaris entenguen i recolzen aquesta adaptació” del model de negoci. Després d’acceptar els nostres nous termes de servei, han de transcórrer 15 minuts per a iniciar el següent trajecte i gaudir de la qualitat de Cabify.

“Volem tindre un paper actiu en la construcció de la mobilitat del futur i tindre impacte positiu en la qualitat de vida dels ciutadans. Esperem que molts valencians seguisquen viatjant amb la nostra aplicació i, en fer-ho, reivindiquen el seu dret a triar entre diferents alternatives de mobilitat”, hi ha confiat Silveyra.

De fet, la nova modalitat jurídica que ha adoptat Cabify per a continuar prestant els seus serveis a la Comunitat Valenciana “no és la més idònia, ja que resulta onerosa, i implica uns majors costos en la seua operació”.

Segons la companyia, el seu model habitual com a agència de viatges –que utilitza en totes les regions excepte a Catalunya, i des de l’1 de juny a la Comunitat Valenciana–, permet una prestació de servei millor per als usuaris, ja que no imposa restricció al temps de precontractació previ.

Al seu entendre, “aquest model no és el millor per al futur d’una mobilitat competitiva i sostenible, però està disposada a carregar amb l’elevat i injustificat cost d’adaptar el seu model de negoci per a seguir donant resposta a les necessitats i aspiracions dels usuaris i també dels visitants que cada any tenen com destinació la Comunitat Valenciana”.

Així, la companyia assegura que continuarà buscant solucions per “la defensa del bé comú, l’ocupació, –en el cas del sector VTC aquesta regulació amenaçava més de 500 ocupacions-, i la llibertat d’elecció dels més de 300.000 usuaris registrats a València i Alacant”.

Cabify lamenta que la Generalitat haja optat per “restringir les opcions de mobilitat” d’usuaris i “posar cortapisas al desenvolupament del sector” de la mobilitat. Al seu entendre, la nova normativa és “contrària a l’interés general i sosté la seua inconstitucionalitat, circumstàncies que han sigut ja denunciades per diferents organismes regionals i nacionals, entre ells Comissió de Defensa de la Competència (CDC) de la Generalitat Valenciana”, apunta.

A més, critica el “poc pes atorgat a la defensa del benestar dels ciutadans”, atés que el 98,5% dels viatges gestionats a través de l’aplicació de Cabify estan per davall dels 15 minuts d’espera.

“SITUACIÓ TRANSITÒRIA”
En tot cas, confia que “la situació serà transitòria i que el Decret llei aprovat per la Generalitat serà declarat inconstitucional i revocat pels tribunals en un futur pròxim”.

La companyia espera trobar “voluntat de diàleg i treball entre tots els actors” que poden construir una mobilitat millor a la Comunitat Valenciana que beneficie tant a operadors com a usuaris i “que atenga al ben comú i no exclusivament a l’interés particular d’uns pocs que s’oposen a la innovació i la llibertat d’elecció”.

En aquest sentit, Cabify creu que “des d’algunes instàncies polítiques s’està tractant de restringir la seua activitat en benefici de visions cortoplacista quan no com a conseqüència de la debilitat enfront de la pressió, en ocasions violenta, dels sectors més radicals del taxi”.

L’empresa, fundada en 2011 per Juan d’Antonio, opera en l’actualitat en altres 11 països d’Iberoamèrica, que lidera el mercat espanyol, i que està present en l’actualitat en 8 ciutats. A més de les 1.500 ocupacions directes que ha creat –400 a Espanya–, ha generat al voltant de 200.000 ocupacions indirectes en el conjunt de mercats on opera.

Cabify assegura que “compleix al 100% amb totes les seues obligacions fiscals i socials i, a diferència d’algunes altres plataformes tecnològiques de diferents sectors, paga a Espanya el 100% dels impostos de la seua activitat a Espanya, sense utilitzar cap estructura fiscal en l’exterior”, conclou el comunicat.

Últimas noticias

Contenido relacionado