31 delictes de robatori amb força a l’interior de vehicles en poblacions de la província de València i Alacant

L'operació “BIEMBI”, s'ha saldat amb la detenció de dues persones “In fraganti” quan intentava trencar el cristall d'un vehicle

En el marc del Pla contra els robatoris en habitatge i vehicles, des de mitjan mes de gener d’enguany, la Guàrdia Civil venia investigant diversos robatoris amb força ocorreguts en vehicles de poblacions de València i Alacant, on autor o autors desconeguts, accedien a l’interior del vehicle després de trencar les finestretes amb un punxó.

Per això, es va iniciar l’operació “BIEMBI”, per part de components de la Guàrdia Civil de Cullera i en col·laboració amb Policia Local de Cullera, a fi de poder identificar, localitzar i detindre a l’autor o autors d’aquests fets.

Rovira  

Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava d’1 persona, el qual tenia un orde de requisitòria de Lituània per un delicte d’abusos sexuals i un altre de lesions.

Fase d’explotació i registre practicat
La fase d’explotació d’aquest operatiu culminà amb la detenció “in fraganti” el passat dia 4 de maig d’un home de 25 anys de nacionalitat lituana, com a presumpte autor de delictes de robatori amb força en vehicles, a més d’un delicte d’agressió sexual i un altre de lesions.
El modus operandi utilitzat per esta persona resultava ser sempre el mateix. Els cotxes triats per als robatoris sempre eren vehicles d’alta gamma.

A ells accedia a través de la fractura d’algun dels cristalls posteriors i una vegada dins del vehicle, desmotava el volant, coixins de seguretat i diferent material electrònic amb el qual comptava el vehicle.

Se li han intervingut un coixí de seguretat, volant, telèfon mòbil material electrònic de vehicle i motxilla amb eines per a realitzar els robatoris.

Fins al moment la Guàrdia Civil ha pogut esclarir 31 robatoris amb força en vehicles, 1 delicte d’agressions sexuals i un altre de lesions.

Les poblacions on l’autor ha actuat són: Oliva, Gandia, Xàbia, Cullera, Moraira, Altea, Calp, Novelda, Tavernes de la Valldigna, Paiporta, Verger, Pedreguer i Dénia.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Sueca i Jutjat Central d’Instrucció núm.4 de l’Audiència Nacional.

PublicitatJuega Limpio Orihuela