15.6 C
Valencia

“Menjar a domicili” ampliarà el servei a més de 800 persones de València

El Ple Municipal ha aprovat hui, de manera inicial, el nou text normatiu de la nova ordenança reguladora, amb el suport del 94% de la Corporació.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els grups municipals Compromís, PSPV-PSOE, PP i Ciutadans han donat suport a la nova Ordenança reguladora del Servici “Menjar a Domicili”, un text normatiu que preveu ampliar a més de 800 les prestacions a persones usuàries, i fins i tot arribar al miler, la qual cosa permetrà acabar amb les llistes d’espera. El Ple ha aprovat també hui el Reglament dels Centres de Dia Municipals d’Inserció Sociolaboral de Menors, i l’Ordenança de Prestacions Econòmiques Individualitzades.

Tal com ha explicat la regidora de Benestar Social, Isabel Lozano, “esta és una bona notícia i una oportunitat per a donar cabuda a més persones que necessiten este servici d’atenció social”. L’Ordenança amplia les places a disposició del municipi fins a les 800 diàries (amb possibilitat d’ampliació fins el miler), la qual cosa permetrà cobrir l’actual llista d’espera, ha destacat Lozano.

Es tracta d’un servici que distribueix menjar diàriament a persones majors i persones amb discapacitat que viuen soles o que viuen amb persones que es troben en una situació similar, i que no disposen de recursos per a fer front a eixes necessitats. La proposta normativa aprovada té en compte i regula aspectes nous de la prestació, com la qualitat del menú i els productes (sobre la base de paràmetres de qualitat, sostenibilitat, proximitat…) així com l’adequació de l’alimentació que es proporciona a les necessitats de salut de les persones usuàries.

L’Ajuntament sufraga el 68% de la despesa del servici, i cada usuari aporta el 32% restant, és a dir, 2,2 euros per menú diari. A més, ha afegit la regidora, es preveu que es puga de proveir de microones i neveres en règim de cessió; així com una sèrie de servicis complementaris, que queden regulats en l’Ordenança: activitats de dinamització i motivadores; cessió de claus; connexió amb les persones professionals de Servicis Socials; o acompanyament diari, entre altres. El conveni signat en el seu moment amb la Conselleria va finalitzar el juliol de 2019, i se substitueix amb este nou contracte de “Menjar a Domicili”, amb finançament íntegrament municipal.

- Publicitat -

El regidor de Ciutadans Javier Copoví ha felicitat el treball realitzat pel personal tècnic municipal, “que afavoreix l’autonomia i independència de persones, i constitueix un servici inclusiu, que afavoreix la interrelació i conciliació familiar, ajuda a pal·liar la soledat de les persones receptores». La regidora Marta Torrado, del Grup Popular, ha lamentat les actuals xifres de la llista d’espera, i ha demanat “major agilitat i eficiència”. Els dos grups han votat a favor del text; no així Vox, el portaveu del qual, José Gosálvez, ha afirmat: !solidaritat, sí; però ‘buenismo’ i fals progressisme, no”, i ha assegurat que “l’Ordenança ha de ser aplicada únicament a espanyols i a residents legals”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,650FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià