València aprova inicialment el pressupost per a 2020 amb el rebuig de PP, Cs i Vox

Els comptes arriben als 898,4 milions, en el cas del pressupost general, i una mica més de mil milions en el cas del pressupost consolidat.

Publicitat

L’Ajuntament de València ha aprovat este dijous inicialment els seus comptes per a 2020, que arriben als 898,4 milions en el cas del pressupost general, consistori, i una mica més de mil milions en el cas del pressupost consolidat, en el qual s’inclouen els organismes autònoms i les empreses municipals. El pressupost del pròxim any ha tirat endavant amb el suport dels dos grups que conformen el govern local, Compromís i PSPV, i el rebuig dels tres de l’oposició, PP, Cs i Vox.

La celebració del ple ordinari de novembre s’ha avançat dues setmanes amb la finalitat de debatre i poder aprovar provisionalment els comptes municipals del pròxim any perquè puguen complir-se els terminis d’exposició pública i de recepció d’al·legacions abans de la seua aprovació definitiva en sessió plenària abans que finalitze 2019.

PublicitatRovira  

Durant el debat del pressupost del pròxim exercici, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha assegurat que és “el més alt de la història” de l’Ajuntament i ha assenyalat que creix un 5,8 per cent respecte a l’actual, al mateix temps que ha afirmat que està “focalitzat en els servicis a la ciutadania” i “les inversions en els barris”. Ha indicat que compta amb 84,2 milions en inversió que representen un creixement del 6,2 per cent.

Així mateix, el primer edil ha destacat la reducció del deute i els recursos que s’extrauen a partir d’açò, a més de valorar el treball per a “millorar la gestió” i rebutjar les crítiques de l’oposició a la pujada d’impostos. Referent a açò, ha manifestat que “València és la ciutat amb menor pressió fiscal per càpita de les cinc grans ciutats espanyoles”.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha qualificat d'”estafa” els pressupostos municipals de 2020, ha considerat que “no són els millors” i ha dit que no és moment de “apujar els impostos”. El portaveu de CsFernando Giner, que ha apuntat també esta última idea, ha indicat que es tracta d’uns pressupostos contaminats pel repartiment de poder entre Compromís i PSPV, a més de censurar que “no estan enfocats als ciutadans” i que no aspiren a “fer una ciutat còmoda, oberta i sostenible”.

L’edil de VoxVicente Montáñez, ha assenyalat que estos comptes suposen un “assalt econòmic” i ha rebutjat la “importantíssima pujada d’impostos associada”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela