20.3 C
Valencia

Treballadors de CACSA anuncien vaga en la inauguració de la mostra d’Harry Potter si no s’avança en la RPT

Demà, 5 d'abril, està previst que es reunisquen les parts en el Tribunal d'Arbitratge Laboral (TAL). Si no s'arriba a un acord, "s'activarà la vaga", adverteixen

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Treballadors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València asseguren que duran a terme diverses jornades de vaga durant el mes d’abril –una d’elles coincidint amb la presentació de l’exposició d’Harry Potter– si no s’arriba a un acord sobre la relació de llocs de treball (RPT) de l’organisme.

Així, el calendari d’aturades anunciat pel Comité d’empresa de CACSA per al mes d’abril, tant en Museu, Hemisfèric i Umbracle –“sense descartar l’ampliació de dies si la situació segueix sense canvis”, recalquen– inclou el dia 9 (parada parcial de 10.00 a 14.00 hores); 11 d’abril, aturada total coincidint amb l’estrena d’Harry Potter; 18 d’abril, amb parada total.

Fonts del Comité d’empresa han informat que el passat 28 de març, els treballadors i treballadores de CACSA van realitzar una assemblea en la qual van decidir reprendre les mobilitzacions per a “visibilitzar el seu cansament en el procés de publicació de la RPT i la definició d’un marc laboral normatiu”.

Aquesta situació, expliquen, “es va arrossegant des de 2010, any en el qual es va aprovar la Llei 10/2010 d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, que suposava l’obligació legal de realitzar la relació de llocs de treball en les empreses depenents de l’administració pública valenciana”.

- Publicitat -

“Hui dia –continuen– no s’ha publicat la RPT, malgrat les reunions mantingudes entre les parts afectades, la qual cosa suposa una situació d’indefensió laboral que implica que els treballadors i treballadores de CACSA no tinguen clares les seues condicions de treball, quant a jornada, salaris i estructura professional”.

En aquest sentit, incideixen que no disposar de RPT suposa “una desprotecció total per a ells, ja que no disposen de marc normatiu en el qual emparar-se, a més de suposar un incompliment de la llei per part de l’administració pública valenciana, concretament de la Direcció General de Sector Públic i la Direcció General de Pressupostos”.

- Publicitat -

En aquest context, demà, 5 d’abril, està previst que es reunisquen les parts en el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL). Si no s’arriba a un acord, “s’activarà la vaga”, adverteixen.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona

Segueix-nos

13,322FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Barceló: “Falta concretar si les 10 persones màximes pel Nadal seran d’una o de dos unitats de convivència”

Les declaracions de la consellera de Sanitat en la seua visita d'este dilluns a Castelló deixen enlaire si serà o no possible la reunió per les festes de persones que no convisquen habitualment.

22 milions més d’euros en el pressupost de la Diputació que supera els 168 milions

Reconstruir Castelló, Impulsar, protegir i fer més sostenible la província són els quatre eixos fonamentals en què s'estructuren els comptes pel 2021 que hui s'han presentat.

Turisme presenta a les empreses de restauració de la Comunitat al segell L’Exquisit Mediterrani

Francesc Colomer ha presentat a través d'un seminari web l'esborrany del manual per a adherir a les empreses de restauració al segell L'Exquisit Mediterrani.

Investiguen a una persona per l’enverinament de dos gats a Castelló

S'han localitzat els cadàvers de dos gats, un d'ells tenia propietari.

Peníscola al costat de Labora i Diputació destinen més de 193.000 € a programes d’ocupació

La regidoria de turisme ha destinat 92.000 € en un Pla d'Ocupació Local per a informadors en platges i via pública.
- Advertisement -

: Valencià