València exposa la seua candidatura per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022

L'alcalde Joan Ribó rep els representants de la Comissió Tècnica de la World Design Organization i els reitera “la important aposta del Consistori per a estimular el disseny a la ciutat”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha rebut este matí els representants de la Comissió Tècnica de la World Design Organization (WDO) i del Comité Organitzador de la Candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, els quals es troben visitant la ciutat durant tres dies per a recaptar dades del projecte valencià. “València ha destacat durant molt de temps per ser una ciutat amb una gran voluntat de disseny en nombrosos nivells i àmbits”, ha recalcat l’alcalde. València, que és finalista juntament amb la ciutat de Bangalore (l’Índia), coneixerà el veredicte final el pròxim 11 d’octubre.

“Durant l’entrevista amb la comissió, hem exposat la història de la ciutat i la Comunitat Valenciana, vinculada al disseny, recordant importants figures valencianes com el muralista Josep Renau o el dissenyador Javier Mariscal, així com el treball que ha realitzat l’Ajuntament durant els últims quatre anys”, ha explicat l’alcalde Joan Ribó, qui ha fet entrega de la memòria de la candidatura de València. “Hem guanyat una sèrie de premis i estem treballant per a unificar el disseny i crear un gabinet que també ajude al fet que tota la ciutat avance en esta direcció”, ha afegit.

Ribó ha subratllat “la satisfacció de l’Ajuntament” i ha garantit que es continuarà treballant “en esta direcció”. “Podem ser optimistes que València puga ser seu mundial del disseny; esta iniciativa és un avanç en el camp de l’economia del coneixement”, ha assegurat l’alcalde, qui ha definit el disseny com un “element clau”.

El director estratègic de la Candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavi Calvo, ha manifestat que “els membres de la WDO estan encantats amb la ciutat, ja que han manifestat la seua satisfacció amb el treball de la candidatura com també amb la vivència en este temps que es troben a València”. “També s’han interessat molt pels projectes socials i de sostenibilitat de l’actual equip de govern, ja que tota la candidatura està basada en com el disseny pot fer una ciutat millor”, ha recalcat Calvo, qui ha apuntat que “tenim un història, un passat i un present, però sobretot una prospecció al futur, des del punt de vista del disseny, increïble”.

VISITA OFICIAL A LA CIUTAT

Després de la recepció al consistori, la delegació de la World Design Organization, formada pel seu secretari general, Bertrand Derome; el director de Programes i Comunicació, Andréa Springer i el representant del comité organitzador, Brandon Gien, visitaran diferents llocs emblemàtics de la ciutat com el Museu de la Seda, el MuVIM, l’IVAM o la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre altres. Gien ha recalcat “la seua satisfacció per conéixer la ciutat de València”, durant la visita oficial, que dura tres dies i que servix per a recaptar dades sobre València i el seu projecte.

També han estat presents el director estratègic de la Candidatura de València Capital Mundial del Disseny 2022, Pau Rausell; la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén; el director general de la Marina de València, Vicent Llorens, així com l’impulsor inicial de la candidatura i de l’empresa Point, Vicent Pons.

València és finalista per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022 juntament a la ciutat de Bangalore (l’Índia), la qual cosa suposa que és l’única ciutat europea en este procés final de selecció. Així mateix, durant el passat mes de juliol es va celebrar a la Marina, l’esdeveniment Placemaking Week Europe 2019, que va recollir diferents propostes de disseny i mobiliari de les signatures i estudis promotors de la candidatura valenciana.

 

ValenciàEspañol