Cañizares afirma que a Síria “s’està sembrant l’odi”: “Ho estem permetent Occident i els països poderosos”

La Fundació pontifícia Ayuda a la Iglesia Necesitada ha rebut de l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, l'ajuda arreplegada per la Diòcesi de València destinada "als cristians perseguits de la ciutat siriana d'Alep": es destinaran 100.000 euros a la restauració d'esglésies o escoles després de la guerra

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha afirmat que a Síria “s’està sembrant l’odi i la incapacitat per a perdonar” entre religions i ha afirmat que açò “ho estem permetent des d’Occident i des dels països poderosos”.

Així s’ha manifestat Cañizares aquest dimarts en un acte celebrat en el Palau Arqubisbal de la ciutat, en el qual ha fet entrega a la fundació Ayuda a la Iglesia Necesitada dels fons arreplegats per la Diòcesi de València per als cristians perseguits de la ciutat siriana d’Alep.

D’aquesta manera, el purpurat ha recordat les paraules de l’Arquebisbe d’Alep, Antoine Chahda, que li explicava que “entre musulmans i catòlics hi havia una convivència”, però que en aquests moments “s’està sembrant l’odi i la incapacitat per a perdonar”.

“Més baix no podem caure, i amb major necessitat no podem caure, ser incapaços de perdonar quan realment hem tingut unes relacions tan esplèndides”, ha afegit. Chahda li va comentar, segons ha relatat Cañizares, que “s’estava sembrant l’odi i on hi ha odi no pot haver-hi llibertat ni res”.

La Fundació pontifícia Ayuda a la Iglesia Necesitada ha rebut de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, l’ajuda arreplegada per la Diòcesi de València destinada “als cristians perseguits de la ciutat siriana d’Alep”: es destinaran 100.000 euros a la restauració d’esglésies o escoles després de la guerra.

En un acte celebrat aquest dimarts en el Palau Arquebisbal, Cañizares ha agraït a aquesta organització el seu treball per “una humanitat nova on es respecte la persona humana, els drets humans, la llibertat de les persones per a avançar en la implantació del dret i de la justícia en el nostre món”. Al mateix també han assistit el director regional d’Ayuda a la Iglesia Necesitada, Álvaro Pérez; i el president de la fundació, Antonio Sáinz de Vicuña.

“TOTS SOM DEUTORS”
Per a Cañizares, “tots som deutors” d’aquesta associació. “La Diòcesi de València en l’acte d’aquest matí li entrega una aportació que senzillament és una expressió del deute que es té amb ells, el moltíssim que fan en favor de la persona humana, del bé comú i en conseqüència de la pau”, ha agregat.

De la mateixa manera, l’arquebisbe ha elogiat el seu “acompliment a ajudar aquells que es veuen forçats a deixar els seus països, moltes vegades per persecució”, i a buscar “un lloc aparentment més tranquil i pròsper per a ells, com són els emigrants i les víctimes en el Mediterrani”.

Com ha assenyalat el director regional d’Ayuda a la Iglesia Necesitada, Álvaro Pérez, aquesta iniciativa es va desenvolupar en “totes les parròquies els dies 1 i 6 de gener”.

Pérez ha explicat l’elecció d’eixos dies a causa que el dia 1 “és la jornada mundial de la pau i allí pateixen tant el problema de la guerra” i el dia 6 perquè “és l’epifania i la festa dels reis, que van vindre d’orient, és a dir d’aquells països, i bé està que ara se’ls agraïra el que ells van fer per nosaltres”.

Per la seua banda, el president d’Ayuda a la Iglesia Necesitada ha donat les gràcies pel donatiu destinat als cristians de Síria, que té com a objecte “suavitzar el deteriorament en esglésies, escoles o cases”.

“Açò requereix d’una línia correctiva de tot el planeta en una zona com és Alep, on hi ha una minoria cristiana important. Aquesta aportació de 100.000 euros, de la generositat dels valencians, és molt apreciada perquè un euro a Síria val molt més que a Espanya”, ha insistit Sáinz.

Sáinz ha fet menció a l’atac perpetrat aquest dimarts contra uns escolars, que esperaven l’autobús de l’escola catòlica de Cáritas al Japó. “Pareix mentida que una religió basada en la caritat i l’amor al proïsme siga objecte d’eixe atacs”, ha remarcat.

“RECONSTRUIR ELS CORS DELS CRISTIANS SIRIANS”
Pérez ha destacat la figura d’Arquebisbe catòlic d’Alep, Antoine Chahda; que en una audiència privada al desembre deia “que el més important en la reconstrucció de Síria, no era solament les cases, la catedral o els col·legis, sinó reconstruir els cors dels cristians a Síria”.

En eixa mateixa línia, Cañizares ha apuntat que Chahda va comentar que “s’estava sembrant l’odi i on hi ha odi no pot haver-hi llibertat ni res” alguna cosa que, ha denunciat el prelat, que “permet occident i els països poderosos”. “No obstant açò, Ayuda a la Iglesia Necesitada sembra el que es necessita, que és eixe amor que perdona, que reconcilia i que fa possible una pau verdadera en tot els llocs”.

Per açò ha demanat reconstruir el món “amb l’amor, la reconciliació i el respecte a la persona” i ha subratllat que “la Diòcesi de València està molt ferma i encara més en els mesos futurs on realment hauran notícies de les iniciatives que se’n van a prendre en eixe sentit”.

ValenciàEspañol