València col·laborarà amb Càritas en la creació d’un centre per a persones sense sostre

Ajuntament i Arquebisbat coincideixen en la "predisposició positiva" per a arribar a un acord sobre la festivitat de Sant Vicent Martir.

L’Ajuntament de València col·laborarà en la creació d’un centre per a persones sense sostre per part de Càritas i continuarà la reflexió compartida entre Ajuntament i Arquebisbat per arribar a un acord sobre la festivitat de Sant Vicent Màrtir sobre el qual existeix “una predisposició molt positiva”. L’alcalde Joan Ribó, acompanyat del regidor Pere Fuset, s’ha reunit hui en el Palau Arquebisbal amb l’arquebisbe Antonio Cañizares, que ha estat acompanyat pel bisbe auxiliar Arturo Ros.

Fuset ha informat que “hem parlat també sobre vies de col·laboració respecte a un projecte molt interessant en matèria social d’acolliment a persones sense sostre. Este Ajuntament i esta Arxidiòcesi continuaran treballant braç a braç, mà a mà en este tipus d’iniciatives per a dignificar la vida de les persones que necessiten la nostra ajuda i que la tindran per ambdues parts”. Es referia en contret al projecte de crear un centre de baixa exigència per a atendre a persones necessitades, sobre el qual ha oferit més informació el bisbe auxiliar, Arturo Ros.

En el mes de maig ja va informar l’alcalde, ha dit Ros, d’un projecte que tenim en marxa i que és la creació d’un centre de baixa exigència en la ciutat, especialment per a atendre a transeünts en moments de temporal, de fred. Tenim l’espai, tindrem els mitjans i tenim la predisposició de l’Ajuntament a facilitar l’execució del projecte, encara que seríem nosaltres els que ho mantindríem amb gent professional a través de Càritas.

Ha afegit que “serien 20 o 25 llits per a poder passar la nit, poder dutxar-se, menjar de calent, i pensant que en el temps d’hivern fora també centre de dia. Hem coincidit amb l’alcalde, Joan Ribó, en què hi ha una demanda, una necessitat d’este tipus d’infraestructures. Ho posarien en marxa coordinadament amb l’Ajuntament i treballant de manera conjunta. És Càritas Diocesana la que gestiona, la que fa la inversió, però amb la vocació que siga un centre obert des del qual es treballe en col·laboració amb l’Ajuntament”.

ValenciàEspañol