jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Català planteja una baixada d’impostos perquè València “siga la gran ciutat espanyola amb menys pressió fiscal”

Català ha explicat als representants de la Unió Professional que si resulta triada alcaldessa, reprendrà convenis de col·laboració amb els Col·legis Professionals

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, María José Català, ha anunciat aquest dijous, en una reunió que ha mantingut amb els col·legis professionals integrats en la Unió Professional, que un dels seus primers objectius en l’Ajuntament serà “rebaixar la pressió fiscal que suporten els valencians en l’actualitat”. Es tracta, ha dit, d'”una reforma fiscal justa i equitativa d’aquelles figures impositives que tenen un impacte més directe en les economies familiars”.

Català ha explicat als representants de la Unió Professional que si resulta triada alcaldessa, reprendrà convenis de col·laboració amb els Col·legis Professionals “que el tripartit ha derogat en aquests últims quatre anys”, entre els quals ha citat el de la Intermediació Hipotecària, “que ha suprimit Ribó amb el Col·legi d’Advocats per a firmar un acord amb una empresa privada que li està cobrant a l’Ajuntament deu vegades més pel mateix servei”, ha informat el PP en un comunicat.

Segons Català, “el govern de La Nau ha augmentat la pressió fiscal un 14 per cent a causa de la pujada de l’IBI que va aplicar en 2016 a més de 5.000 immobles destinats a activitats econòmiques, que ha mantingut la resta del mandat, i a l’increment que va aplicar a la taxa de taules i cadires a més de 400 bars i/o cafeteries, a més de la pujada de l’impost de vehicles a més de 27.000 conductors”.

Català ha plantejat als representants dels Col·legis Professionals “una revolució fiscal per a aconseguir que València siga la ciutat de més de 500.000 habitants amb menys pressió fiscal d’Espanya, mitjançant un paquet de mesures fiscals amb la finalitat d’abordar una baixada d’impostos generalitzada” en la ciutat “que vaja en benefici dels contribuents valencians i del progrés econòmic local”.

Per a reduir aquesta “alta pressió fiscal”, la candidata ‘popular’ ha anunciat que si és alcaldessa, engegarà una sèrie de mesures “que tindran com a objectius principals atraure inversions, dinamitzar l’activitat econòmica, impulsar la creació d’ocupació i incrementar l’estalvi dels valencians”.

IBI NATURALESA URBANA
Català s’ha compromés a rebaixar un 10% l’Impost de Béns Immobles, en tots els immobles de naturalesa urbana, tant els d’ús residencial com els dedicats a comerços i autònoms, “per a deixar en la butxaca dels valencians 22 milions d’euros a l’any”.

“La baixada de l’IBI que proposem beneficiarà tots els valencians per igual i tindrà també una incidència positiva en els 34.575 comerços i 7.424 oficines professionals de la ciutat, que veuran reduïts els seus gastos i podran destinar aquest estalvi a generar ocupació i invertir a millorar les seues empreses”, ha apuntat.

També ha presentat la implantació d’ajudes de 3.000 euros a famílies amb fills menors per a facilitar la conciliació, que algun dels seus membres en atur, destinades reobrir empreses o activitats comercials.

“Les grans empreses amb facturacions per damunt del milió d’euros inverteixen i creen ocupació en les ciutats que els garanteixen seguretat jurídica i uns impostos baixos”, ha assegurat Català, qui també proposa “una bonificació del 50% de l’IAE a empreses durant els primers cinc anys del seu funcionament”. Dins d’aquesta línia d’actuació, bonificarà el 50% de l’IBI a pimes que creuen nous llocs de treball.

En relació amb l’impost de successions i en “contraposició a la negativa” de Ximo Puig i Mónica Oltra a eliminar-ho a la Comunitat Valenciana, ha indicat que bonificarà en un 95% l’Impost de Plusvàlua per als casos d’herències i transmissions d’empreses o comerços entre familiars, “la qual cosa suposarà 12.000.000 d’euros d’estalvi als valencians”.

De la mateixa manera, ha informat que el seu programa econòmic inclou també una rebaixa del tipus de gravamen sobre Plusvàlues cinc punts percentuals, passant del quasi 30% actual al 25%, “i nova bonificació en l’ICIO de fins a un 90% a aquelles empreses, comerços, establiments que decidisquen fer el seu immoble 100% accessible”.

Igualment, ha explicat als representants dels col·legis professionals que implantarà un Pla de Segona Oportunitat, per a autònoms o pimes que hagen cessat en la seua activitat com a conseqüència de la crisi i tornen a llançar empreses, comerços o projectes d’emprendedurisme.

Últimas noticias

Contenido relacionado