València celebra el dissabte la ‘Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat’

La Terrassa del Veles e Vents de La Marina acollirà este esdeveniment, que té capacitat per a 500 persones

Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat
La diputada de Turisme presentant la ‘Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat’

El Patronat de Turisme de València impulsa, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, l’Associació Professional de Cuineres i Cuiners de la Comunitat Valenciana (APCCV) i alguns dels principals productors valencians de cireres, la ‘Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat’, que se celebrarà dissabte que ve 23 de juny de 10:00 a 14:00 en la Terrassa del Veles e Vents de La Marina. El director del Patronat de Turisme, Evaristo Caselles; la diputada de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, i la regidora d’Agricultura i Horta de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, han sigut els encarregats de presentar este esdeveniment, que té com a objectiu reivindicar el territori valencià a través dels seus productes singulars i autòctons.

L’experiència de l’esmorzar valencià

Una de les fruites que marquen l’arribada de l’estiu és la cirera. Per açò, s’instal·larà un mercat tradicional d’este fruit que forma part dels paisatges valencians i també, després de la seua elaboració, de la gastronomia autòctona. A més, es podrà completar la visita amb un esmorzar típic valencià, en el qual no faltarà el pa cuit en forn de llenya i els millors companys d’uns entrepans variats, amb pebres i cebes en salmorra, saladura, cacuets i tramussos, a més d’un maridatge autèntic i autòcton: barralets de vi D.O. València i cervesa Artesana. Segons Evaristo Caselles, des del Patronat de Turisme pretenen “posar en valor tant la cirera com l’esmorzar valencià”, ja que són “senyals d’identitat de la nostra gastronomia”.

Per la seua banda, Pilar Moncho ha assenyalat que València “és un territori amb productes d’excel·lència” i ha destacat la labor dels professionals de l’APCCV, que són els principals difussors del nostre territori a partir dels productes típics. “L’esdeveniment té capacitat per a 500 persones. Convidem a la ciutadania a vindre i a gaudir de la gastronomia valenciana”, ha comentat la diputada.

Consol Castillo ha indicat que des de l’Ajuntament pretenen promoure “l’alimentació sana, sostenible i relacionada amb l’entorn”. Per açò, considera que este esdeveniment és “ideal” perquè arreplega “un bon producte que té bona relació amb el territori”. “La nostra gastronomia és una dels nostres millors reclams i hem de potenciar-la”, ha indicat la regidora.

Este esdeveniment també comptarà amb un showcooking en directe, el qual se centrarà en la cirera i les seues infinites possibilitats culinàries. A més, la vetlada estarà amenitzada per la música de Sedaví Jazz Club.

Festa de la Cirera i l’Esmorzar Del Tros al Plat

Publicitat