```
jueves, 25 abril 2024

2-3. Ferran Torres, amb un gol en el descompte, condemna al Girona

L'Estadi Municipal de Montilivi va ser aquest diumenge l'escenari d'una vibrant trobada entre el Girona i el València que no es va decidir fins que Ferran Torres va anotar el 2-3 definitiu en el temps de descompte.

El quadre de Marcelino García Toral, que tan sols ha perdut en un dels seus últims 16 partits, continua escalant posicions, caminant amb pas ferm cap a l’objectiu d’aconseguir un bitllet per a tornar a competir a Europa el curs que ve.

Revitalitzat després de sumar fins a set dels últims nou punts possibles, el Girona va començar dominant la trobada a partir de la possessió de la pilota i fins i tot va estar a punt d’avançar-se en el marcador per mediació de Pere Pons, que va obligar Net a estirar-se per a desviar un potent cop amb l’esquerra des de fora de l’àrea.

Però van ser els valencians els qui van estrenar l’electrònic. En el minut 14, Rodrigo Moreno va filtrar un gran passe a l’esquena de Jonás Ramalho perquè Gonçalo Guedes es plantara només davant Bono, al qual va batre amb un tret ajustat al seu pal esquerre.

El punt de l’atacant lusità, el primer que transforma en un curs veritablement complicat per a un futbolista pel qual el València va desemborsar fins a 40 milions d’euros el passat estiu, no va calmar l’ímpetu del Girona ni la voluntat dels homes d’Eusebio Sacristán de rebel·lar-se contra l’estadística que indica que no sumen els tres punts en Montilivi des del passat 27 d’octubre.

Al conjunt blanc-i-vermell, que es va consolidar com un dels pitjors equips de la competició com a local, el premi al seu esforç li va arribar en el minut 22, quan Ramalho va restablir l’equilibri inicial en cabotejar una falta magistralment servida per Àlex Granell.

El servei del capità del Girona, amb el canvi de sistema que ha introduït Eusebio en deixar arrere el 3-5-2 per a dibuixar un 4-1-4-1, va poder culminar la remuntada en el minut 38, però el cabezazo de Cristhian Stuani va eixir fregant l’esquadra de la porteria del València.

A penes un minut després, Bernardo Espinosa, un dels millors futbolistes del curs en clau blanc-i-vermella, va desviar, sobre la línia de gol, una rematada d’un omnipresent Guedes.

La segona meitat va arrancar amb el mateix guió que la primera. El Girona era el que controlava la situació, però va ser el València el que es va trobar amb el gol gràcies a un preciós tret de Dani Parejo des de la frontal que va entrar besant el pal dret de la porteria de Bono.

Però lluny de conformar-se d’haver competit de tu a tu contra el València, Eusebio va redoblar la seua aposta inequívocament ofensiva situant a Pedro Porro i Patrick Roberts, dos futbolistes d’atac, en els laterals.

Una aposta, la del tècnic val·lisoletà, que va semblar obtenir el seu premi quan Cristhian Stuani va signar el 2-2 des del punt de penal en el minut 83. Però en l’últim sospir, ja en el descompte, Ferran Torres es va desempallegar de Bono i va marcar el 2 a 3 definitiu a porta buida.