El València CF no haurà de pagar 23,6 milions d’euros el 5 de juliol

Es reclama al club de Mestalla 23,6 milions d'euros en el procés de les ajudes il·legals institucionals.

L’Alt Tribunal de la Unió Europea ha concedit la suspensió cautelarisima al València en el procés de les ajudes il·legals institucionals pel qual es reclama al club de Mestalla 23,6 milions d’euros i que havia d’abonar abans del pròxim 5 de juliol després d’un requeriment rebut el passat mes de maig, van informar fonts properes al club.

El dia 15 de maig la Comissió Europea (CE) va comunicar a l’Institut Valencià de Finances (IVF) que no cabia la suspensió del procediment de recuperació de les ajudes concedides en 2009 al València CF SAD, per la qual cosa IVF va dictar una resolució que suposava la represa del procés. L’IVF va informar que s’havia vist forçat a mitjan abril a reiniciar-ho i per a garantir la seguretat jurídica i el dret a la defensa de l’entitat valencianista, va concedir un termini d’al·legacions de deu dies.

Des de l’Alt Tribunal s’entén que la mesura que obligava al València a fer front al pagament de la sanció en esta data podria suposar un greu perjudici per al club valencianista quan el procés no ha arribat encara a la seua resolució final. Després de rebre la notificació de fer front al pagament de forma immediata, el València va recórrer la decisió i l’Alt Tribunal ha acceptat els arguments del recurs sense esperar la resposta de la Comissió Europea, en entendre que encara no es coneix la sentència definitiva i per tant la quantitat definitiva a abonar.

Una vegada anul·lat el termini del 5 del juliol, al València no se li ha comunicat una nova data de pagament, si bé des del club de Mestalla es treballa en la mateixa línia d’anul·lar una sentència que considera injustificada. En el València, segons les mateixes fonts, es considera que la resolució coneguda este dimecres suposa “una victòria” i “una pilota d’oxigen” en el seu camí cap a l’anul·lació de la sanció en considerar que el club ja havia procedit en el seu moment a pagar les quantitats corresponents.

La UE va reclamar la citada quantitat com a conseqüència d’uns avals concedits al València per l’Institut Valencià de Finances (IVF) en 2009 en considerar-los “ajudes públiques il·legals concedides per Espanya”.