10:30 pm - Saturday, 30 May 2020

El Ple del CGPJ acorda la progressiva ampliació del permís de paternitat de jutges i magistrats fins a les setze setmanes

- Publicidad -Reciplasa

Compleix així amb la seua obligació, prevista en la LOPJ, d'adaptar de forma immediata la situació dels membres de la Carrera Judicial a les millores aprovades per a altres empleats públics

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Ple del Consell General del Poder Judicial ha acordat per unanimitat modificar la duració del permís de paternitat del qual els jutges i magistrats podran gaudir per naixement de fill, que passa de les actuals cinc setmanes a setze. L’ampliació del permís es farà de forma progressiva, de tal manera que en 2019 passarà de 5 a 8 setmanes (amb efectes des del passat 8 de març); en 2020 arribarà fins a 12 setmanes i, finalment, en 2021 aconseguirà les 16 setmanes.

La decisió de l’òrgan de govern dels jutges millora la situació dels jutges i magistrats en adaptar-la al que es preveu en el Reial decret llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació i l’ocupació. A més de l’ampliació del permís de paternitat, l’acord del Ple afecta la llicència en cas de part, guarda amb finalitats d’adopció, acolliment o adopció; al permís per lactància d’un fill menor de 12 mesos i al permís per raó de violència de gènere sobre la dona.

El Ple del CGPJ ha aplicat l’obligació recollida en l’art. 373.7 de la Llei orgànica del Poder Judicial després de la reforma aprovada el passat 30 de desembre. Aquest precepte estableix que el CGPJ “tindrà l’obligació d’adaptar de manera immediata, mitjançant acord del Ple” qualsevol modificació que es produïsca per als membres de l’Administració General de l’Estat “i que supose una millora en matèria de conciliació, permisos, llicències i qualsevol altre dret reconegut en aquest àmbit”.

És la segona vegada que el Ple de l’òrgan de govern dels jutges aplica el citat precepte per a equiparar la situació dels jutges i magistrats a la d’altres empleats públics. Ho va fer el passat 28 de febrer, també en relació amb el permís de paternitat, que va passar llavors de quatre a cinc setmanes en equiparar-se al previst en aquest moment en el Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic.

Les consideracions recollides en l’informe aprovat hui pel Ple estan d’acord amb els principis continguts en l’Informe del Grup de Treball sobre Protecció Social de la Carrera Judicial (que coordinen els vocals Concepción Sáez i Juan Martínez Moya), així com amb les conclusions que figuren en el document de síntesi sobre les propostes de reforma en matèria de protecció social de la Carrera Judicial, preses en consideració pel Ple el 26 de juliol de 2017.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Guillamón pregunta a Marco “com farà per a saltar-se el Pativel, contra el qual no va al·legar, i que ara limita els negocis de...

Guillamón: “Sol·licitem que busquen immediatament una solució a un problema que és un fre importantíssim a l'activitat turística de la nostra ciutat"

Benicàssim intensifica els tractaments contra els mosquits actuant de manera diària

L'Ajuntament reitera la sol·licitud a Conselleria per a la realització de tractament aeri.

L’UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l’activitat científica d’instituts i grups d’investigació

L'UJI autoritza més de 30 plans de treball per al retorn gradual de l'activitat científica d'instituts i grups d'investigació

Tres ferits de 18 en una baralla a Torrefiel (València)

Fins al lloc es van desplaçar dos unitats del SAMU. Els serveis mèdics van atendre tres ferits, tres joves de 18 anys.

L’alcalde de Nules proposa saltar-se la llei per a pagar serveis que va contractar sense diners

Intervenció adverteix que és necessari un pressupost per a sufragar un dèficit d'1,3 milions d'euros.

Esta publicació està disponible en : Valencià