Reparteixen 4.000 quilos de taronges per a exigir solucions a la crisi citrícola

El pròxim 19 de febrer estan convocades les Asajas provincials amb interessos citrícoles en una concentració que tindrà lloc davant l'oficina de la Comissió Europea a Madrid

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA) reparteix més de 4000 quilos de taronges per a denunciar la crisi del sector i exigir solucions urgents. EFE

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-Asaja) ha repartit aquest dijous 4.000 quilos de taronges entre els ciutadans en un acte de protesta davant la crisi citrícola i per a exigir a les administracions autonòmica, estatal i europea, mesures “urgents i eficaces” per a combatre-la.

A l’esplanada de la plaça de bous de València i sota el lema per al dia de hui “El Sant Valentí més amarg per a la nostra taronja”, s’han concentrat membres d’AVA dins d’una campanya de protestes que ja els va portar a manifestar-se davant la Conselleria d’Agricultura el passat 14 de desembre.

El pròxim 19 de febrer estan convocades les Asajas provincials amb interessos citrícoles en una concentració que tindrà lloc davant l’oficina de la Comissió Europea a Madrid.

El sector exigeix “fets”, ja que fins ara només ha rebut “bones paraules” per part de les administracions, segons lamenten en AVA.

Denuncien que els productors venen la taronja a 10 cèntims d’euros mentre que els costos de producció són el doble, i en algunes botigues s’embene per damunt dels dos euros, una situació que s’ha repetit de manera freqüent en diverses campanyes de les últimes dècades, encara que “mai amb la cruesa actual”, segons les fonts.

En la Comunitat hi ha més de 30.000 hectàrees de cítrics abandonades i aquesta campanya “amb tota probabilitat” s’abandonaran “milers d’hectàrees més”.

Publicitat