El València Club de Judo segueix sumant triomfs dins i fora d’Espanya

El València Club de Judo, que compta amb el suport de la Diputació de València, continua sumant triomfs dins i fora d’Espanya: recentment, la judoka Julia Figueroa s’ha classificat en cinquè lloc en el prestigiós Gran eslam de París i dos cadets han aconseguit medalles d’or i plata en la copa d’Espanya d’Alacant.

En el Gran Slam de París, un dels campionats amb més prestigi a escala mundial, celebrat els passats dies 11 i 12 de febrer, la judoka Julia Figueroa va representar a Espanya i es va classificar en cinquè lloc, prop de les medalles i amb un grapat de punts per a la classificació en el rànquing mundial.

Figueroa va lliurar el primer combat i va competir en vuitens amb la portuguesa Joana Diago, i en quarts amb la xinesa Li Yanan, guanyant a ambdues per victòria ‘ippon’ amb una tècnica de sòl.

No obstant això, en semifinals va ser superada per la mongola Urantsetseg Munkhbat per ‘ippon’ i va disputar la medalla de bronze amb la sèrbia Milica Nicolik, que va guanyar a Julia de ‘waza-ari’, quedant així Julia Figueroa classificada en cinquè lloc, que li va saber a poc lloc que tenia expectatives de guanyar una medalla.

Lliga Nacional de Judo per clubs

El mateix dissabte 11 es va celebrar en Villaviciosa d’Odón la primera jornada de la Lliga Nacional de Judo per clubs, on el València Club de Judo participa amb un equip femení i un altre masculí, tots dos en 1ª divisió. En la temporada 2016 tots dos equips es van proclamar campions de la lliga, i enguany han començat amb bon peu: en la primera jornada, tots dos van guanyar cadascun de les trobades i romanen invictes.

En la categoria femenina, el València Club de Judo es va enfrontar al club Chidoaba d’Extremadura, al que va vèncer per 3 a 0 i dos nuls; al Club Brumete de Madrid, al que va vèncer per 5 a 0, i a l’associació esportiva de Móstoles, a la qual va vèncer per 3 a 1 i un nul.

En la categoria masculina, el club es va enfrontar a l’associació esportiva Móstoles, a la qual van vèncer per 4 a 0 i un nul, al Judo Club Alacant, al que van vèncer per 5 a 0, i a Seguritas Girona, la trobada més disputada, al que van vèncer per punts, ja que les trobades van ser dues a dues i un nul.

Copa d’Espanya d’Alacant

Finalment, en la Copa d’Espanya de Judo ‘A’ d’Alacant, dirigida a judokas de les categories Infantil i Cadet, que també es va celebrar el dia 11, dos cadets del València Club de Judo van aconseguir medalla: Laura Torregrosa es va fer amb la plata en la categoria de -40 kg i Valeria Torres va ser or en la categoria de -57Kg.

CatalanSpanish