Interceptat un contenidor amb una partida de 110 kg de cocaïna en el port de València

La partida es trobava dins d'un contenidor procedent de Xile amb la tècnica emprada del “ganxo perdut”

gancho perdido
Actualitat Valenciana

En el marc de les actuacions de la Unitat d’Anàlisi de Riscos del port de València, composta per membres del Servei de Vigilància Duanera i de l’Oficina d’Anàlisi i Investigació Fiscal de la Guàrdia Civil, s’ha dut a terme la inspecció d’un contenidor de mercaderies en l’interior de les quals s’han trobat 110 pastilles de cocaïna d’un pes total de 110 quilograms.

L’operació es realitze dilluns passat 30 de Juliol en el marc de les labors que habitualment desenvolupa la Unitat d’Anàlisi de Risc del Port de València, dins de la qual es posicionen diversos contenidors a fi de ser inspeccionats, especialment aquells que procedeixen de països d’Amèrica Llatina.

La tècnica emprada ha sigut la del “ganxo perdut”, es tracta de contaminar un contenidor que serveix per al trànsit comercial legítim introduint en el seu interior, bé en origen, bé en un port de transbordo, unes motxilles amb la substància estupefaent. Estes són recuperades per membres de l’organització després en el port de destinació, València en este cas, una vegada el buc ha arribat i ha sigut descarregat en alguna de les terminals d’este port, abans que abandone el mateix per al seu lliurament l’importador.

La investigació continua oberta, encara que fins al moment no s’ha produït cap detenció.

Publicitat