17.4 C
Valencia

València inclou en els seus comptes el 48% de les fites de l’Agenda 2030 de l’ONU

A més, un euro de cada cinc del pressupost es destina el 2020 a polítiques per a protegir el planeta.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de València aborda en els seus pressupostos del 2020 un total de 81 fites de les 169 que arreplega l’Agenda 2030 de l’ONU, la qual cosa suposa el 48% de les metes marcades per Nacions Unides, un dels percentatges “més avançats” de seguiment de les ciutats espanyoles.

Així ho ha destacat este dimecres l’alcalde, Joan Ribó, en una roda de premsa per a explicar l’adequació de les polítiques públiques municipals a esta Agenda, que inclouen 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible amb 169 metes, per a aconseguir “un planeta sostenible no solament per al Medi ambient sinó també un desenvolupament humà”.

Sobre este tema, ha assenyalat que encara que el percentatge del 48% pot paréixer “poc”, és “molt”, ja que cal tindre en compte que moltes de les metes establides excedeixen la competència municipal i de fet esta xifra està en la línia dels percentatges “més avançats”. Per exemple, ha ressaltat que el Govern basc, un dels quals més ha estudiat esta agenda, marca un compliment de 80 objectius per a les seues ciutats.

Ribó ha ressaltat que estos Objectius van ser “els eixos fonamentals” per a establir l’Acord del Rialto, que té “un compromís clar” amb esta Agenda en fer “seua la màxima d’actuar localment pensant globalment” perquè “el desenvolupament global ens beneficia a tots, també als valencians”.

Del total de 827,9 milions dels pressupostos per al 2020, exclosos els 70,4 milions de despesa financera, el 43% se’l emporta el pilar de la Prosperitat, amb 352,5 milions; el 22%, 185,7 milions, el pilar de Planeta; el 14%, 114,1 milions, al pilar de les Persones; el 20%, 169,1 milions, al pilar de Pau i Justícia, i l’1%, 6,4 milions al pilar de fomentar les Aliances.

En concret, els més de 350 milions que es destinaran enguany a la Prosperitat es dedicaran a facilitar l’accés de les persones a vivendes i servicis bàsics; a la millora dels barris menys afavorits; a proporcionar sistemes de transport segurs, accessibles i sostenibles i millorar la seguretat viària; a augmentar la urbanització inclusiva i sostenible; a protegir i salvaguardar el patrimoni cultural i natural; i a proporcionar accés a zones verdes i espais públics segurs, accessibles i inclusius.

A més, un euro de cada cinc del pressupost es destina el 2020 a polítiques per a protegir el planeta, “la qual cosa representa la importantíssima aposta mediambiental del Govern local”.

Per la seua banda, els 114,1 milions destinats al pilar de Persones seran per a polítiques transversals orientades a combatre la pobresa, afavorir la seguretat alimentària, la salut i benestar, l’educació de qualitat i la igualtat de gènere. A més, hi haurà 4,2 milions d’euros, un 0,5% del pressupost, per a cooperació internacional, entre altres aspectes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,812FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià