‘València contra el Càncer’ reuneix a 13.000 corredors i recapta més de 63.000 euros

El 100% dels ingressos obtinguts per les inscripcions (cinc euros cadascuna) es destinen a projectes d'investigació oncològica.

La prova esportiva i solidària ‘València contra el Càncer’, dins del circuit RunCáncer, ha batut el seu propi rècord este diumenge en recaptar 63.520 euros per a la investigació oncològica i congregar a un total de 12.704 corredors en la capital del Túria, malgrat les pluges.

L’esdeveniment organitzat per l’Associació Espanyola contra el Càncer de València (AECC València) ha reunit este diumenge en el Passeig de l’Albereda a prop de 13.000 persones que han eixit als carrers de la ciutat a moure’s contra la malaltia, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Concretament, un total de 12.704 persones, de les quals un 68 per cent són dones, s’han inscrit a alguna de les modalitats existents en aqueixa IV edició. Gràcies a la seua solidaritat, este 20 d’octubre s’ha viscut “una nova edició de rècord” i s’han aconseguit els 63.520 euros recaptats per a lluitar contra el càncer a través de projectes d’investigació oncològica.

La jornada ha arrancat amb la carrera de 5,6K, que ha comptat amb 2.664 participants, dels quals aproximadament un 56% han sigut dones. Després de la prova competitiva, ha sigut el torn de la patinada patrocinada per El Corte Inglés i la marxa (nòrdica i a peu), la modalitat més multitudinària amb més de 10.000 participants.

Durant la celebració de l’esdeveniment, s’ha fet un lliurament simbòlic del xec amb el valor de la recaptació obtinguda en esta edició davant el president d’AECC València, Tomás Trénor, que ha estat acompanyat d’altres autoritats i representants de les empreses col·laboradores en l’esdeveniment.

En clau esportiva, els guanyadors absoluts de la carrera han sigut Miguel Vázquez (Atletisme Benetússer) i Davinia Albinyana (Serrano C.A.), que han travessat la meta en 18.12 i 20.01, respectivament.

CÓRRER CONTRA EL CÀNCER
Este diumenge se celebrava la IV edició d’este esdeveniment que “conjumina esport, vida sana i solidaritat enfront del càncer”. El 100% dels ingressos obtinguts per les inscripcions (cinc euros cadascuna) es destinen a projectes d’investigació oncològica.

CIRCUIT RUNCÁNCER: MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS
‘València contra el Càncer’ és una de les cites més esperades dins del Circuit RunCáncer – AECC València, que este 2019 està celebrant la seua V edició. Des de principi d’any, el circuit ja ha aconseguit recaptar un total de 280.217 euros. A més, RunCáncer ja ha superat el milió d’euros de recaptació des que va començar la seua marxa l’any 2015 i ha finançat 17 beques d’investigació oncològica.

El Circuit RunCáncer – AECC València2019 continuarà sumant a la lluita fins que finalitze el 15 de desembre a Picassent, quan haja celebrat les més de 80 proves previstes per a enguany i després de fer parada en altres ciutats com Gandia este pròxim 27 d’octubre.

CatalanSpanish