viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

València vol que el Corpus siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic

(Foto: Manolo Guallart)

Tots els grups de l’Hemicicle han secundat la proposta, que ha plantejat la regidora de Ciutadans Amparo Picó, la qual ha defés que es tracta d’“una de les celebracions festives de major notorietat”. El regidor Félix Crespo, del grup Popular, ha abonat la iniciativa de reconeixement a una festa que, ha assegurat, “unix tots els elements de caràcter cultural i històric, més enllà de la significació religiosa que la substenta”. Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha agraït la iniciativa, i afirmat que “quan l’Oposició fa proposició, sempre tindrà oberta la mà d’este Govern Municipal”.

Fuset ha subratllat que la demanda plantejada per Ciutadans continua el camí de recuperació i posada en valor de la festa del Corpus impulsada des de la Regidoria de Cultura Festiva com festa grossa de la ciutat juntament amb les Falles. En este sentit, en els últims anys s’han impulsat nombroses accions en distints àmbits, com la restauració dels elements processionals (per exemple, la Roca València, que ha tornat a eixir enguany en processó després de diversos d’absència); o la recuperació de l’ornamentació floral original de les Roques segons el seu significat litúrgic.

Així mateix, s’ha buscat ampliar la projecció de la festivitat en distints àmbits, per mitjà de la incorporació de professionals del disseny i la il·lustració, i així mateix s’ha treballat en la recuperació de les publicacions del Corpus, tant en paper com en format digital. En este sentit, cal destacar la informació que s’oferix dels festejos tant a través de les webs municipals com en xarxes socials i l’app València.

Finalment, el regidor s’ha referit a les actuacions de millora i reforma del Museu del Corpus, que ha sigut restaurat amb elements com ara monitors interactius, pantalla per a projeccions divulgatives o la renovació dels panells i la disposició de les explicacions en valencià, castellà i anglés, la qual cosa s’ha traduït en un increment del nombre de visitants de més del 65%. El regidor ha anunciat que en breu es procedirà a treballar en les Al·legories dels elements processionals perquè tinguen una presència adequada en els festejos.

Últimas noticias

Contenido relacionado