El CPBV mostra la seua sorpresa per “l’atac directe al seu president i a la seua gestió”

Bort: "ací hi ha sindicats que aporten solucions i hi ha uns altres que només volen destruir una imatge que a tots els bombers que treballen en el Consorci s'ha costat molt construir"

Els bombers dels Serveis de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (Speis) de la Comunitat Valenciana s'han concentrat enfront del Palau de la Generalitat per a protestar per la precarietat laboral i per a reclamar la creació del cos únic de bombers.EFE

Després de les manifestacions, que han tingut lloc aquest matí enfront del Palau de la Generalitat a València, i en la qual s’han concentrat mig miler de bombers dels sis Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (Speis) de la Comunitat Valenciana per a protestar per la precarietat laboral i per a reclamar la creació del cos únic de bombers, entre altres reivindicacions.

En la protesta, iniciada a les onze del matí, participen efectius del Consorci Provincial de Bombers i del Speis d’Alacant.

La resposta del president del Consorci de Bombers de València, Josep Bort, no s’ha fet esperar, i ha volgut deixar clar que “volem mostrar la nostra sorpresa perquè una manifestació convocada pels sis Speis i adreçada a la Generalitat, haja acabat com un atac directe al president del Consorci i de la seua gestió”.

Segons apunten des de la Direcció del Consorci, “hem mantingut totes les reunions informatives sol·licitades tant per sindicats com per diversos col·lectius i hem donat sempre les explicacions demanades en tot moment”.

A més, el President, ha volgut deixar clar que l’any 2016, “el dia abans de conéixer l’ordre definitiu dels aspirants d’aquesta oposició es decideix, en Decret 4/12/2017, addicionar 15 places vacants que hi hauria a 31 de desembre del 2017 amb la intenció expressa d’afegir les màximes places sense identificar-les amb noms i cognoms”.

Josep Bort, ha manifestat que “igual que vaig dir en 2015, volem garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els opositors. Hi ha molta gent preparant-se al carrer i tenen el mateix dret que qualsevol per presentar-se”.

Respecte a l’acusació de precarietat laboral dels interins, el Consorci ha volgut remarcar que “quasi el 100% dels mateixos han entrat al Consorci durant un període que va des de 2016 fins al 2018. Una interinitat màxima de 2 anys que no es pot qualificar de precarietat precisament”.

En l’actualitat hi ha 76 interins al Consorci d’una plantilla de 674 bombers operatius, pel que el nombre d’interins representa un 11,25% del total.

Per altra banda, respecte a les acusacions de poca renovació de flotes i materials en mal estat, ha apuntat que “entre el 2016 i 2017 s’han adquirit 28 vehicles per valor de 2,74 milions d’euros. A açò se sumen altres 15 vehicles pendents de recepcionar per valor de 6,5 milions (2 escales i 10 BUPs). Pendents d’adjudicar altres 18 vehicles per valor d’1,52 milions. I en 2019 es preveu invertir 2,85 milions en 2 escales i 3 BNP”.

Aquestes xifres, “suposen un augment constant de la inversió en cadascun dels exercicis des de l’any 2015. En concret, la inversió ha passat d’1.559.590,73 euros en 2015 a 4.436.826 euros en 2018, el que suposa un augment del 184%”, afig el President.

Pel que fa a l’envelliment de la plantilla i la pèrdua de personal, vol remarcar que, “des de juliol 2015 s’han jubilat 108 bombers i han entrat 192 pel que hi ha 84 bombers més en plantilla. Aquesta xifra suposa que la plantilla del Consorci des de l’any 2015 ha augmentat un 14%”.

Per a finalitzar, el President del Consorci ha deixat clar, que vol “desmuntar arguments i fal·làcies, perquè com hi ha una campanya sindical, ací val qualsevol cosa per a dir el que no s’ha fet i el mal que estem, sembla que és l’argument sindical principal i quan no es vol veure, no es vol veure. Ací hi ha sindicats que aporten solucions i hi ha uns altres que només volen destruir una imatge que a tots els bombers que treballen en el Consorci s’ha costat molt construir”.

Publicitat