Detingudes quatre persones pertanyents a un grup criminal per furts continuats en comerços de València, Alacant i Múrcia

El valor sostret ascendeix a un total de 5.764, 26 euros entre nombroses peces de tèxtil i calçat

La Guàrdia Civil del Lloc Principal d’Aldaia (València) inicia les primeres investigacions el mes de març passat de 2018, després de la detenció d’un ciutadà algerià per un delicte de furt en un comerç pertanyent a un Centre Comercial a Aldaia.

La Guàrdia Civil, va continuar amb les indagacions en conéixer-se diversos fets relacionats amb furts de peces de tèxtil i calçats comesos en el mateix establiment, durant un llarg període de temps. Pel que van començar les degudes gestions per a l’esclariment dels fets, donant lloc a l’operació “HIMO”.

Fruit de l’anàlisi dels arxius multimèdia proporcionats pel mateix comerç, es va aconseguir obtindre l’autoria de deu delictes de furt de peces de vestir i calçat, valorades en un total de 5,764, 26 euros, duts a terme per un grup de persones d’origen algerià.

La Guàrdia Civil va poder concretar que aquests fets descrits anteriorment els cometia un grup criminal organitzat, que aprofitava els canvis de torn dels empleats i les aglomeracions, duent a terme aquests delictes en el mateix establiment a les províncies de València, Múrcia i Alacant, des del mes de juliol de 2017 fins a març de 2018 en el qual va ser detectat, després de la detenció d’un dels integrants del grup.

Fase explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació culmine amb la localització i detenció de 4 persones d’origen algerià, entre ells un home de 49 anys i tres dones d’edats compreses entre 37 i 43 anys, per la seua implicació en els delictes de pertinença a organització criminal i delictes continuat de furt.

Les diligències instruïdes han sigut entregades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 1 de Torrent.

CatalàEspañol