CSIF avisa del col·lapse de la web de Sanitat i de la dificultat d’accedir als llistats provisionals de bosses d’ocupació

El sindicat demana més recursos, sobretot davant situacions previsibles com aquesta, i que tinguen en compte el termini per a al·legar

El sindicat CSIF explica que la pàgina web de Conselleria de Sanitat s’està bloquejant durant tot el matí i resulta molt complicat accedir als diferents serveis. La central sindical assenyala que Sanitat hui ha publicat les llistes provisionals d’ocupació temporal de la bossa d’institucions sanitàries, que afecten a més de 155.000 persones. El sindicat reclama millores en el sistema informàtic i que tinguen en compte aquestes fallades per a ampliar el període d’al·legació si fóra necessari.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que les dificultats telemàtiques ja es van produir durant el període d’inscripció en bossa, que va tindre lloc el novembre de 2018. El sistema queia amb reiteració, a més dels errors que donava durant aquest procés d’inscripció. En aquells dies el sindicat ja va demanar la intervenció de Conselleria per a millorar els seus recursos i proporcionar mitjans a les persones que s’inscrivien.

CSIF comenta que la situació es repeteix hui, amb la publicació dels llistats provisionals. A més, arriba fins al punt que no solament resulta difícil accedir a aquestes dades, sinó que la web es bloqueja contínuament o dóna error quan es tracta d’entrar en altres apartats, com a cita prèvia, llistes d’espera o drets del pacient.

El sindicat subratlla que aquests llistats resulten provisionals, i que les persones inscrites disposen d’un termini màxim de 15 dies per a presentar al·legacions si consideren que no els han baremat de manera adequada o han detectat algun error. En aquest context, la central sindical posa l’accent que Conselleria valore allargar el termini d’al·legació si persisteixen els errors informàtics.

CSIF, d’altra banda, recorda a Conselleria que la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú estableix que “les administracions públiques hauran de garantir que els interessats puguen relacionar-se amb l’Administració a través dels mitjans electrònics, per al que posaran a la seua disposició els canals d’accés que siguen necessaris, així com els sistemes i aplicacions”.

Publicitat