‘Valencia Culinary’, el festival que omplirà la ciutat d’activitats gastro i cuina de qualitat

La tercera edició d'este esdeveniment gastronòmic se celebrarà del 25 de febrer al 10 de març

València, una de les grans capitals de la gastronomia europea, celebrarà del 25 de febrer al 10 de març la tercera edició de ‘Valencia Culinary Festival’, un esdeveniment gastronòmic impulsat pels grans xefs valencians que comptarà amb la col·laboració de diferents institucions públiques. La presentació ha comptat amb l’assistència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; del director de Turisme València, Toni Bernabé; del director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, i de l’empresari hoteler Santiago Máñez.

Al llarg dels 14 dies, diversos cuiners, molts d’ells amb Estrela Michelín, cuinaran en els diferents restaurants valencians que participen en esta edició: La Salita, Casa Manolo (Daimuz), Alejandro del Toro, Casa Montaña, Apicius, El Poblet, Saiti, La Sucursal, Riff i Sucede. Allí oferiran esmorzars i sopars a preus especials (des de 50 fins a 150 euros), així com menús a quatre mans realitzats amb els xefs convidats. Tot això suposarà un intercanvi de coneixement entre els cuiners més destacats de la ciutat i els cuiners de renom a nivell nacional i internacional.

El festival arrancarà el dilluns 25 de febrer amb un desdejuni d’inauguració que tindrà lloc en el mercat de Colón de València, i durant tots els dies, fins al 10 de març, hi haurà per tota la ciutat diverses propostes i activitats gastronòmiques, com tertúlies, tallers de cuina…

La gastronomia suposa la desestacionalització i la internacionalització del turisme, el qual és una arma de construcció massiva. Si el turisme s’acosta a la gastronomia, trobarem sempre qualitat”. Així ha valorat Colomer la importància que tenen els esdeveniments gastronòmics per al turisme provincial a València, mentre que Santiago Máñez ha explicat que este festival “està pensat per al ciutadà, posant als valencians per davant de qualsevol altra qüestió”.

Per part seua, Bernabé ha assenyalat que des de Turisme València “recolzen estes iniciatives” perquè “mesclen innovació i creativitat sense abandonar les arrels tradicionals”. Caselles, d’altra banda, ha destacat “l’exclusivitat i la qualitat” que aportarà ‘Valencia Culinary’ a la ciutat.

Publicitat