‘Valencia Culinary’ s’inaugura amb una tertúlia sobre turisme gastronòmic de la mà de grans xefs

Fins al 10 de març hi haurà per tota la ciutat diverses propostes i activitats gastronòmiques

Foto: Valencia Turismo

La tercera edició del Valencia Culinary Festival s’ha iniciat este matí amb un desdejuni informatiu en el mercat de Colón de València. Allí, els xefs Emiliano García (Casa Montaña), Alejandro del Toro (Alejandro del Toro) i Steve Anderson (Ma Khin Café), acompanyats de José Ferri, comercial de Valencia Guías, han parlat de la importància del turisme gastronòmic i de la ciutat de València com a destinació turística gastronòmica.

Turisme i gastronomia

En relació a la importància del turisme gastronòmic, José Ferri ha assenyalat que hui dia, “la majoria de turistes acudeixen a les destinacions a la recerca de bona gastronomia”, mentre que Steve Anderson ha explicat que “la forma d’establir un vincle amb la destinació turística és a través del menjar”, per la qual cosa “turisme i gastronomia no poden separar-se”.

Per part seua, Del Toro ha definit a la gastronomia com “el motor més important que té el turisme” i Emiliano García ha comentat que “el turisme cultural sempre és gastronòmic”, per això, “el que cal aconseguir és que els clients es vagen satisfets dels restaurants perquè així tornen a la ciutat”.

València com a destinació turística gastronòmica

València està bé posicionada a nivell gastronòmic. Tothom que ve es queda sorprés amb el Mercat Central i la qualitat del producte”, ha indicat Ferri, qui també ha assenyalat que així i tot, “està una mica relegada” perquè quan la gent pensa en el turisme gastronòmic a Espanya sol referir-se “al País Basc i a Catalunya”. Anderson ha realitzat una crítica constructiva comentant que “durant les Falles, l’oferta gastronòmica a València cau en picat” i això “cal treballar-ho” perquè és quan més gent “de fora” ve a la ciutat. “Estos festivals són molt importants per a València perquè ens permet mostrar la millor cara de la ciutat”, ha puntualitzat.

Emiliano García ha opinat que caldria promocionar i comunicar millor que València és una gran destinació turística gastronòmica perquè compta “amb grans establiments, grans xefs i bons productes”. “València és un lloc al qual li ha costat créixer gastronòmicament perquè la paella té molt pes, però ara hi ha moltes variables”, ha destacat. Finalment, Del Toro també ha coincidit que el que fa falta és “més promoció”, però ha assenyalat que “la gastronomia valenciana ara és molt més coneguda”.

 

Publicitat