El cunyat de Barberá acudeix a firmar al jutjat per primera vegada després de la seua eixida de presó pel cas Azud

Corbín va quedar el dimarts en llibertat provisional sense fiança, encara que amb retirada de passaport i obligació de compareixences dues vegades al mes en el jutjat

Europa Press

L’advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldessa difunta Rita Barberá, ha acudit aquest dijous per primera vegada a firmar als jutjats des de la seua eixida de la presó dimarts passat, on romania a la presó preventiva arran de la seua detenció en el marc del cas Azud.

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 13 de València investiga en aquesta causa, presumptes ‘mossegades’ amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d’obra pública de l’Ajuntament de la capital valenciana haurien realitzat al bufet d’aquest lletrat.

Rovira  

L’advocat valencià ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València quan passaven pocs minuts de les 13.00 hores, acompanyat per la seua filla Rita Corbín Barberá, neboda de l’exalcaldessa. Corbín ha passat en primer lloc pel jutjat d’Instrucció 13 per a després dirigir-se a la cabina en la qual els qui tenen ordenada aquesta mesura acudeixen a firmar, tot açò sense fer cap tipus de declaració als periodistes que li esperaven.

La jutgessa va adoptar la decisió de deixar-li en llibertat després de la petició de la defensa de l’advocat, en entendre que la causa que va motivar el seu ingrés a la presó, la possibilitat d’alteració o destrucció de proves, ha disminuït.

D’aquesta manera, Corbín va quedar el dimarts en llibertat provisional sense fiança, encara que amb retirada de passaport i obligació de compareixences dues vegades al mes en el jutjat.

DOS LLETRATS ARRESTATS
La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 13 de València va decretar el passat 4 d’abril presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’advocat José María Corbín, detingut en el marc de l’Operació Azud i considerat en la investigació com el principal implicat, i va acordar la llibertat provisional del segon arrestat, el també lletrat Diego Elum, a qui va imposar com a mesura cautelar compareixences ‘apud acta’ davant el jutjat cada 15 dies i la retirada del passaport.

La causa, que va arrancar fa dos anys, està oberta per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d’influències i se segueix també contra altres investigats més que no van ser detinguts.

PublicitatJuega Limpio Orihuela