La Policia Local de València forma a 53 agents en l’ús de desfibril·ladors per a salvar vides

Actualment Policia Local disposa de 23 desfibril·ladors distribuïts entre totes les unitats de districte

La Policia Local de València ha format a 53 agents en l’ús de desfibril·ladors per a atendre parades cardíaques i començarà un nou curs per a ampliar el nombre de policies que sàpien manejar aquests dispositius capaços d’administrar una descàrrega elèctrica al cor amb la qual poden restaurar el ritme cardíac normal a una persona que acaba de patir un infart.

Anaïs Menguzzato, regidora de Protecció Ciutadana, ha destacat la importància que els i les agents coneguen l’ús d’aquests dispositius perquè, en moltes ocasions, “són els i les primeres que arriben a un servei que pot requerir l’ús de desfibril·ladors” ha destacat l’edil de l’Ajuntament de València pel que, segons ha afegit, “augmentem les prestacions de la Policia Local, la capacitat de reaccionar davant situacions que són més comunes del que pensem” ha afegit Menguzzato.

Actualment Policia Local disposa de 23 desfibril·ladors distribuïts entre totes les unitats de districte. L’actuació amb un desfibril·lador es considera la resposta més adequada davant una situació de parada cardiorespiratòria.

Ha de formar part d’una acció integral entre els diferents intervinents en la cadena de supervivència que garantisca la continuïtat assistencial i està composta pel reconeixement de la situació d’una víctima en parada cardíaca, activació immediata dels serveis d’emergències sanitàries, inici precoç d’una reanimació cardiopulmonar (RCP) i desfibril·lació primerenca mentre arriben els serveis sanitaris.

Publicitat