Sis persones detingudes per diferents robatoris a València en menys de 48 hores

Un va ser detingut instants després d'haver comés un robatori amb força en un domicili mitjançant, 'escalo' i es van recuperar els objectes sostrets

Agents de la Policia Nacional han detingut en menys de 48 hores a València a sis persones, cinc dones i un home, d’origen croat, italià i marroquí, com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força en domicili, consumats o en grau de temptativa.

En algun dels fets la col·laboració ciutadana va facilitar la seua detenció. Els policies van intervindre eines i trossos de plàstics utilitzats en les obertures de portes, així com marcadors per a estes. Els agents van recuperar diversos efectes que acabaven de ser sostrets de dos domicilis i li’ls van entregar als seus propietaris.

Escalo

Els fets van ocórrer la matinada del dimecres quan els agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un domicili del districte de Ruzafa, on pel que sembla s’havia comés un robatori amb força.

Els policies van esbrinar que moments abans, quan el requeridor es trobava dormint havia sentit cridar a diversos familiars seus, alçant-se, moment en què va observar com una persona obria la porta del seu habitatge i marxava, per la qual cosa la va seguir fins al carrer on la va perdre de vista.

Els agents van esbrinar que pel que sembla el sospitós havia accedit a l’habitatge pel balcó i s’havia apoderat de dos telèfons mòbils, caient-li un d’ells quan fugia. A través d’una aplicació GPS els policies van esbrinar que es trobava en un carrer de València, per la qual cosa després de dirigir-se a la mateixa van observar a una persona asseguda en un banc i en la vorera de davant a altres dos homes.

Els policies van identificar als tres homes, dos d’origen italià i un altre marroquí, moment en què els dos italians es van adonar que els havien sostret la cartera amb la documentació, 80 euros i un telèfon mòbil de la marca Samsung. Seguidament, els agents van realitzar un escorcoll superficial a l’altre home localitzant en una de les seues butxaques una cartera amb diversa documentació italiana, així com al costat del banc una bossa de plàstic en l’interior de la qual hi havia quatre telèfons mòbils, sent un d’ells dels dos homes italians.

Els agents van esbrinar que altres dos dels telèfons eren els que havien sostret del domicili, així com la Sala del 091 els va alertar que s’havia produït un altre robatori amb força en un domicili proper utilitzant el mètode del “escalo” i s’havien apoderat d’un telèfon mòbil, comprovant que era l’altre que portava el sospitós.

Finalment, els agents després de realitzar diverses comprovacions ho van detindre com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força en domicili i un furt.

Tres dones arrestades in fraganti

Els fets van ocórrer al voltant de les onze i mitja del matí del dijous quan uns agents van ser alertats per un altre company que havia rebut una trucada dels seus veïns en la qual li comunicaven que hi havia tres dones amb barrets, tipus pamela, en l’edifici intentant forçar les portes dels domicilis.

Quan els policies es dirigien al lloc, van observar a les tres dones, que en adonar-se de la seua presència van iniciar una fugida cap a l’avinguda Peris i Valero, per la qual cosa els agents els van donar l’alt i les van interceptar. Les dones presentaven una actitud molt nerviosa i un dels policies va observar que entre els plecs de la roba d’una d’elles apuntava un plàstic dels utilitzats per a obrir portes.

Els agents els van realitzar un escorcoll superficial localitzant-los diversa eina de la utilitzada per a l’obertura de portes, un targeter i un plàstic de botella, paper tallat en tires que utilitzen com a testimonis i diners, per la qual cosa després de realitzar diverses comprovacions les van detindre com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Una de les ara detingudes tenia en vigor quatre reclamacions, dos policials i dos judicials.

Tres hores després dues dones detingudes més

Aproximadament tres hores més tard, agents van observar eixir d’un portal d’un edifici a dues dones que en adonar-se de la seua presència van prendre una actitud estranya, per la qual cosa van començar a realitzar una vigilància discreta sobre estes.

Les sospitoses en adonar-se que estaven sent vigilades pels policies van tractar d’abandonar la zona, per la qual cosa les van interceptar, així com en realitzar-los un escorcoll superficial els van localitzar eines i un tros de plàstic dels utilitzats per a l’obertura de portes.

Finalment, els policies després de realitzar diverses comprovacions les van detindre com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força en grau de temptativa, així com van comprovar que una d’elles tenia en vigor una reclamació policial.

Les persones detingudes, a excepció d’una de les arrestades, tenen antecedents policials i han passat a disposició judicial.

CatalanSpanish